Lindesberg utmanade men föll

Det blev en jämn match med många och långa bolldueller mellan Hylte/Halmstad och Lindesberg. Hylte/Halmstad gjorde en dag på jobbet och utan att glänsa vinner man dagens match.

Första set tog Lindesberg direkt ledningen och fick till tre bra servar som Hylte/Halmstad omedelbart fick problem med. Både Hylte/Halmstad och Lindesberg visar upp ett härligt försvar och det blir långa bolldueller. Vid ställningen 5-6 går Martina Svensson ner på servelinjen. Detta gör hon riktigt bra och nu är det Lindesberg som har problem med H/H:s servar. Hylte/Halmstad går förbi och leder för första gången med 10-7. Stina Rix får till en riktig rökare till serve vid 12-7 till hemmalaget och laget och publiken jublar. Men Lindesberg är uppe på tårna och de kommer snart tillbaka. Vid ställningen 15-15  ser det ut som H/H tjejerna äntligen slappnar av och de nästan kör över Lindesberg. Terese Bengtsson visar upp ett bra mittenspel och dessutom sättter hon två serveess i slutet av matchen. Sista bollarna vinner Hylte/Halmstad med 10-2 och setet slutar med 25.17.

Lindesberg tar sen tag i taktpinnen direkt i andra set. Hylte/Halmstad verkar ha slappnat av lite för mycket och gör enkla misstag samtidigt som man får kämpa för de flesta bollarna. Vid ställningen 3-5 har dessutom Lindesbergs nr 4 Melina Mangs lyckats blocka ner Hylte/Halmstad 3 gånger. Linde har ledning med 3-4-5 bollar setet igenom och vinner andra med 25-19.

Efter tiominuterspausen kommer tjejerna in och Lindesberg får till ett servess direkt. Men Hylte/Halmstad låter sig inte störas av det. Man gör åter en dag på jobbet och har en bra ledning vid 20-17 och 21-18. Där släpper man inte in Lindesberg närmare utan håller dem på två bollars avstånd bakom sig. H/H vinner tredje set med 25-23.

I fjärde känns det som Hylte/Halmstad anstränger sig precis så mycket som det behövs bara. Man har en liten ledning setet igenom och leder oftast med bara några bollar. Tjejerna vinner med 25-22 och första semifinalvinsten är i hamn.

Hylte/Halmstad vinner över Lindesberg med 3 – 1 (25-17, 19-25, 25-23, 25-22)

Bästa spelare

Nr 15 Sara Malmlöv, Lindesberg

Nr 5 Terese Bengtsson, Hylte/Halmstad

Efter matchen delades det ut priser till några av tjejerna i Hylte/Halmstad. Taylor Bruns, Karis Watson och Terese Bengtsson har i år blivit utsedd till årets spelare i Dream Team! Grattis tjejer!

Nästa möte är på onsdag 4 april kl 19.00 i Lindesberg.

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén (tidigare tillfälle)