Hylte/Halmstads damer är i Semifinal

Tredje kvartsfinalen mot Linköpings VC och Hylte/Halmstad hade avgörandet i sin hand. Då gör man sin bästa match mot Linköpings VC.

Ett mycket balanserat och fokuserat Hylte/Halmstad tar direkt tag i taktpinnen och ger inte Linköping mycket utrymme i första set. Linköping har stora problem med H/H:s servar och anfall. Hylte/Halmstad försöker hålla upp tempot och då orkar inte Linköping hänga med. När dessutom H/H:s spelare har minimerat sina egna  misstag, vinner man enkelt första med 25-12.

I andra set börjar LVC desto bättre. Hylte/Halmstad hänger dessvärre med i Linköpings rytm och det lägre tempot är inte bra för H/H. Man har i början problem med Linköpings servar  och anfall, dessutom gör man enkla misstag så LVC har en liten ledning vid ställning 3-6.  Men till slut är det ändå Hylte/Halmstad som hittar sitt spel, Cornelia Rosenqvist får till två härliga dundrande block och H/H är klart starkast och vinner andra med 25-20.

Tredje set följer lagen åt till 5-5 när Martina Svensson ställer sig vid serven. Hon får till fyra härliga sådana och då känns det som skottet går och Hylte/Halmstad åter spelar på topp. När Stina Rix dessutom går ner till servepostitionen från 10-6 och går till 15-6, då har Linköping inte mycket att göra. Hylte/Halmstads försvar var idag alldeles för bra. Emma Mårtensdotter gör en enorm insats  och hon tycks finnas överallt. Esther Evans kommer in i mitten av setet och det är hon som sätter matchbollen till 25-15.

Hylte/Halmstad vinner mot Linköpings VC med 3 – 0 (25-12, 25-20, 25-15)

Bästa spelare

nr 16  Isabelle Falck, Linköpings VC

nr 9  Emma Mårtensdotter, Hylte/Halmstad Volley

Hylte/Halmstad är sålunda klara för Semifinal 1, Söndag 1 april kl 14.30 i Halmstad Arena. Vilket lag återstår att se då Lindesberg och Sollentuna ännu inte gjort upp ännu.

Text  Eva Alberti

Foto  Robin Nylén