Hylte/Halmstad nära semifinalavancemang

Inför Kvartsfinal 2 i Halmstad Arena, hade Hylte/Halmstad vunnit samtliga tre matcher tidigare mot Tierp. Hylte/Halmstad kom alltså till spel med riktigt bra självförtroende i laget och det var inte mycket som gick fel.

Hylte/Halmstad satte direkt press på sitt spel och 5-0 stod det på jumbotronen innan Tierp hade hunnit samla ihop sig och få bukt med sin mottagning i Viktor Lindbergs fenomenala serveartilleri. H/H hade en mycket bättre mottagning setet igenom, tack vare Johan Mårtensson och Anton Tegenrot, och det var klasskillnad på lagen. H/H vinner första med 25-12 mycket tack vare sitt höga tempo och dessutom gav man inte bort många gratispoäng.

Andra hänger Tierp med mycket mer och de visar även upp ett bra försvar. När Hylte/Halmstad även gör några slarviga misstag i början har man inga problem att hänga med. Men vid 9-8 kommer fokus in i spelet igen och H/H drar iväg i protokollet. Hylte/Halmstad visar muskler mycket via Nicholas Goodell som dundrar in det ena anfallet efter det andra. Man släpper in Tierp lite mot slutet igen men kan ändå stabilt vinna andra med 25-18.

Tredje set är Tierp tillbaka efter pausen och är riktigt på hugget. I alla fall i de första bollarna, men vid 5-5 lägger Hylte/Halmstad i den där växeln som gör dem så mycket bättre så numren drar iväg på jumbotronen. Otroligt lugnt och säkert och med minimalt med misstag vinner man enkelt även tredje med 25-17.

Hylte/Halmstad Volley vinner över TIerp VBK med 3 – 0 (25-12, 25-18, 25-17)

Pris till bästa spelare

Nr 1 Jonathan MacDonald, Tierp VBK

Nr 3 Nicholas Goodell, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén, (tidigare tillfälle)