Ny 3-0-seger för serieledarna

När matchens första set var över trodde alla att detta blir en snabb match, det verkade som att Svedala inte ens hade tagit på sig volleybollskorna. 

Hylte/Halmstad började med stor energi och Daniele Kovacs de Lima fick axla liberorollen då Emma Mårtensdotter hade en välförtjänt vilodag. H/H-damerna lekte med Svedala som inte hade en fungerande servemottagning,  man fick dessutom stor utdelning på anfallen och gav dessutom enbart bort 1 misstagspoäng till Svedala.

Men därefter växte Svedala i samma takt som Hylte/Halmstad slappnade av lite för mycket. Svedalas mottag förbättrades betydligt och deras centrar klev fram. I andra började dessutom H/H:s defense svaja och Svedala skulle mycket väl kunna vinna set 2 och 3. Årets Hylte/Halmstad har dock förmågan att kunna samla sig och få igång spelet mot slutet av varje set. Andra vinner man med 27-25 och tredje med 25-22.

– Vi slappnade av för mycket efter första enkla vinst. Sedan ville jag spela med lite andra spelare i dag och då gäller det att ge dem tid och inte stressa upp dem, säger Tony Westman.

Hylte/Halmstad vinner över Svedala med 3 – 0 (25-7, 27-25, 25-22)

Pris som bästa spelare

Nr 10  Melanie Wade, Svedala Volley

Nr 4  Karis Watson, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén