Tierp utan chans mot serieledarna

Tierp volley ställdes under söndagen mot serieledande LVC i Linköping och matchen slutade 3-0 i hemmalagets favör. Tierp kom aldrig riktigt upp i den nivå som behövs för att skaka om Linköping i deras hemmaborg. Det var hemmalaget som styrde lite som man ville genom alla tre seten.

Tierp kom till spel med en lite annorlunda uppställning pga skador och det märktes tydligt. Dom spelare man hade på plan gör sitt yttersta men det syntes att det inte var samma trygghet och tydlighet som vid tidigare matcher och det är nåt som måste sitta till 100% om man ska ha nån chans mot Sveriges just nu bästa lag.

En annan sak som också måste vara bättre än i dagens match är mottagen. I dagens drabbning så var det alltför ofta som man fick anfalla på bollar som kommer från mitten av, eller i värsta fall från bakplan vilket ledde till att hemmalaget kunde sätta upp ett massivt block. Kommer det sådana anfall står det ett gäng välväxta LVC-grabbar och bara väntar på tillfället att trycka tillbaka bollen på motståndarens planhalva.

Nu väntar ytterligare en tuff bortamatch då man nästa helg reser ner till Falkenberg för drabbning. Känns tryggt att slutspelsplatsen är säkrad då man inte behöver känna nån direkt press dessa matcher utan kan spela ganska avslappnat och kanske prova lite grejer.

LVC – Tierp  3 – 0 (25-14, 25-19, 25-21) (bilden är från ett tidigare möte)

Micke Lind, Tierp Volley