Inför: Örebro – Linköping

Dagens match inleder en spännande period för Örebro Volley.

Örebro tar sig an tre av de fyra toppkonkurrenterna inom loppet av knappt två veckor. Ikväll inleds en troligtvis ganska avgörande period för Örebros del. Kan man rubba topplagen och utmana om topplaceringarna eller naglas man fast som serietrea?

Seriefemman Linköping, nykomlingen som överraskat positivt, är tillbaka för andra gången. Lagen möttes i december och då var det en klar Örebroseger. Så här långt har nog också Linköping spelat något starkare på hemmaplan men är ett lag som i sina bästa stunder kan rubba topplagen.

I Örebro kluras det mycket på hur man ska använda sig av spelarmaterialet på bästa sätt. Brendan har experimenterat en del, inte minst gäller det Sofie Sjöbergs roll. Samtidigt har Margie Giordano nu fått några veckors träning medan Jona Vigfusdottir har stora ryggbesvär och går inte för fullt. Det är lite småskavanker på sina håll men Örebro har en bred trupp med många spelsugna.

Efter kvällens match väntar Engelholm borta på söndag och serieledande Hylte/Halmstad hemma lördag 3 februari. Matcher som kommer vara en jätteviktig fingervisning om Örebro närmar sig topplagen eller om det är tredjeplatsen som gäller.

Men först är det seriefemman Linköping som gäller ikväll

Stream: Gtvplay.com

Tisdag 23 januari 19:00

Idrottshuset

/klubben

Bild: Ateljé Änggatan