Tierp fick inte stopp på Sollentuna

För tredje gången den här säsongen så möttes Tierp och Sollentuna. Resultatet blev samma som vid de tidigare mötena, Sollentuna avgick med segern, 3-0 i set. Även om Tierp utvecklats ganska mycket under säsongen så känns det som man har en bit kvar innan man är på Sollentunas nivå. Bortalaget åkte hem med tre välförtjänta poäng och en skön känsla inför GP:t nästa helg.

Första set tog Sollentuna ett litet grepp och hemmalaget fick jaga hela tiden. Man kom inte riktigt ifatt utan bortalaget kunde vinna setet med 22-25.

Det andra setet var lite tvärtom. Där var det Tierp som styrde och ställde fram till ställningen 23-23, då plockade bortalaget, framförallt Staffan Blomgren, fram det där lilla extra vilket ledde till en setvinst, 24-26.

Det tredje setet blev en enda lång gäspning från Tierp´s sida. Hemmalaget misslyckades med det mesta samtidigt som gästerna spelade setet utan ett enda eget misstag och resultatet skrevs till slut, 10-25 och därmed 0-3.

Även om Tierp inte gör nån av sina bästa matcher så måste man imponeras av Sollentunas vänsterkant den här matchen, Staffan Blomgren och Jacob Molin gjorde lite vad dom ville och tillsammans tog man imponerande 35 av lagets 51 poäng. Detta samtidigt som hemmalaget hade det jobbigt med sina mottag gjorde det inte lätt att ta poäng av Sollet.

Nu väntar ett antal träningar och en spelledig helg innan man reser ner till Habo för bortamatch om två veckor. Då handlar det om att hitta tillbaka till en positiv och skön känsla.

Tierp – Sollentuna 0 – 3 (22-25, 24-26, 10-25)

Micke Lind, Tierp Volley