Tierp fortsätter imponera

Inför matchen kändes det lite osäkert med tanke på att Tierp har blandat bra matcher med mindre bra än så länge under hösten. Detta tillsammans med att hårdsatsande Södertelge fått in fullt antal importer igen, plus Danny Weemes, gjorde att det fanns lite osäkerhet inför dagens match.

Det verkar spelarna i hemmalaget fullständigt ignorera för man tog tag i matchen direkt och gav, förutom en kort period i tredje set, inte gästerna nån riktig chans. Man vann första och andra set på ett imponerande vis trots att det blev ganska jämnt mot slutet i det andra.

Efter 10-min pausen var det en kort period då Södertelge var i ledning men hemmalaget fortsatte att tro på sitt spel och ju längre setet varade ju mer tog Tierp över och man kunde till slut vinna med klara 3-0.

Ashur Ibrahim, Södertelge, kommenterar matchen så här: – Svårt att veta vad det beror på men vi kommer aldrig upp i nivå. Vi vet att vi kan så mycket bättre än det vi visar idag, utan att för den delen ta bort att Tierp gör det väldigt svårt för oss. Just nu är jag otroligt besviken men vi kan inget annat göra än att kriga på och försöka lyfta oss.

William Lind, som gjorde sin 100:e match i Tierptröjan säger så här: – Det känns som vi pressar dom rejält i våra servar vilket gör att vi lättare får tag i bollen och kan vända anfallen. Sen sprider vi bollar på samtliga spelare och det tror jag skapar lite oreda hos  motståndarna. Vi har ingen självklar stjärna utan alla är verkligen med och bidrar.

Årets upplaga av Tierp Volley verkar ha hittat en otroligt skön harmoni i laget där verkligen ALLA bidrar till att lagets lägstanivå blivit högre och högre under hösten. Man sprider poängen över hela planen, man får upp bollar från alla lägen, man har börjat minska sina egna misstag. Kan man fortsätta utveckla sitt spel så ska det kunna bli en riktigt intressant vår.

Tierp – Södertelge  3 – 0 (25-21, 25-23, 25-19)