INFÖR: Hylte/Halmstad vs Lindesberg

Toppmöte i Lindesberg

På söndag är det ett nytt toppmöte i damernas Elitserie, när Hylte/Halmstad Volley besöker Lindesberg Arena. Efter ett kortare uppehåll förra helgen i det intensiva matchande, var HH Volley tillbaka i elden igen i tisdags i mötet mot Amager, Danmark i Öresundsligan. En svängig match där Hylte/Halmstad vann till slut med 3-2 efter ett 0-2 underläge. Det var en mycket viktig genomkörare innan mötet mot tabelltrean Lindesberg till helgen.

Lindesberg har haft en bra höstsäsong med 9 vinster av 11 möjliga. Laget har dock förlorat, för tillfället, sin bästa spelare Denise Belcher med en knäskada. Klubben har övertygat Sara Malmlöv till ytterligare en comeback, förra gången i Örebro i senaste säsongen. Hon har redan klivit in i laget som en av de absolut viktigaste spelaren för Lindesberg just nu.

Hylte/Halmstad spelade några övertygande set i Danmark i tisdags och hoppas naturligtvis på att kunna prestera på samma nivå, men från start.

Samtliga spelare är tillgängliga för spel till söndagens match.

Text Tony Westman

Bild Robin Nylén