Två stabila trepoängare för SVK

Två stabila 3-poängare till respektive lag gör att Sollentuna Volley fortfarande är obesegrade i Arena Satelliten.

Damerna var först ut med en 3-1-vinst mot tabelljumbon Degerfors. Herrarna följde sedan damernas exempel och kunde övertygande spela ut Vingåker med 3-0.

Siffrorna i herrmatchen skrevs till 25-12, 25-14 och 25-14. Efter matchen hade en nöjd Staffan Blomgren, lagkapten i Sollentuna, följande att säga:
– Vi gör det vi ska och gör det övertygande. Vi gör väldigt få misstag vilket gör att Vingåker behöver slita hårt för varje av sina poäng. När vi då är det bättre laget så är det inte så mycket att snacka om.
Staffan Blomgren fortsätter med att kommentera kommande match mot Linköping, som spelas i Arena Satelliten på tisdag klockan 19:00. Tre poäng mot LVC skulle göra att Sollentunaherrarna kommer ikapp Linköping och Hylte/Halmstad, båda på 22 poäng i tabellen.
– Senast förlorade vi en tuff 3-2-match i Linköping och nu är vi riktigt sugna och redo för revansch, menar Staffan Blomgren.

Damernas match mot Degerfors slutade med siffrorna 25-14, 21-25, 25-22 och 25-19. Poängbäst i matchen blev ännu en gång center Anita Nolsjö tillsammans med spiker Maria Gottlander, båda på 13 poäng.
– Vi börjar matchen övertygande och kan ta hem första set enkelt, säger lagkapten Viktoria Nordström. Tyvärr kan vi inte hålla i vår höga nivå utan kommer lätt in i svackor och tappar flera poäng i rad. Vår högsta nivå är vi nöjda med men dalarna är fortfarande för djupa. Vi behöver minska våra egna misstag och spela stabilare.

Även för damlaget så är det Linköping som står för kommande motstånd, den matchen spelas i Arena Satelliten på onsdag klockan 19:00. Serve och främst servemottagning kommer vara nyckeln för SVK mot Linköping.
– Vi gjorde inte någon bra match mot LVC senast men nu har vi spelat upp oss och i Satelliten bör vi kunna bjuda dom på bra motstånd. Tre poäng skulle ge oss ett bra läge för att etablera oss i mitten av tabellen, avslutar Viktoria Nordström.

Foto: Håkan Wendler