Dramatiskt när Örebro bortabesegrade LVC

Linköping blev precis så svåra som förutspått. Efter en stark vändning i tredje set lyckades Örebro vinna med 3-1 (25-19, 17-25, 25-23, 25-18) och ta hem alla tre poängen.

 

Annars började det strålande bra för Örebros del som gjorde en mycket stark och disciplinerad start och gick fram till övertygande 19-6. Därifrån kom dock Linköping mer och mer in i matchen och Örebro hade fullt upp att hålla ihop setet men vann till slut med 25-19 sedan Freja Morén slagit in setbollen.

 

Andra set började med en miss i uppställningen och ett tio minuter långt uppehåll för att justera felet. Något som uppenbarligen gynnade hemmalaget som gick fram starkt med bra servepress och bra försvar. Underläge med hela 11-22 innan Örebro kunde snygga till siffrorna till 17-25. Men setet gav anledning till oro, servemottagningen rasade ihop och osäkerheten spred sig.

 

Tredje set skulle bli dramatiskt. Linköping såg ut att gå till en klar 2-1 ledning i set och hade 14-6 som mest. Fortfarande var servemottagningen knacklig och Örebro tvingades lägga om spelidén och bestämma sig för att utmana lite ensidigt via sin vänsterkant i första hand. Något som efterhand börjad ge resultat där framförallt Jona Vigfusdottir fick dra ett stort lass.  Linköping hade dock fortsatt ledning och när matchens längsta bollduell vanns av hemmalaget fram till 22-17 börjad det se riktigt mörkt ut. Men vid underläge 23-18 gick Freja ner för att serva och lyckades hålla ihop servandet hela vägen fram till setvinst 25-23. Bra stabil serve, disciplinerat försvarsspel och på det motanfall på vänsterkanten, blev segerreceptet.

 

Fjärde set var jämnt med inledningsvis växelvis ledning mellan lagen. Vid 9-9 började dock Örebro få poängövertag som man lyckades förvalta och kunde behålla ledningen setet ut till 25-18 även om matchen aldrig kändes vunnen förrän sista bollen var i golvet. Jona Vigfusdottir gjorde sin bästa match för säsongen och fick dra ett tungt lass när den ordinarie spelidén inte höll. 17 poäng från Jona och 12 vardera från Diana Lundvall och Freja.

 

Det här var en typisk vardagsmatch. Uppladdningen blir inte på samma sätt, många kommer från jobb eller plugg på dagen. Sedan resa och lite mat innan det är dags för match. Inte på långa vägar optimalt även om lagen inte är helt ovana vid vardagsmatcher.

 

Örebro har fem raka segrar i serien. På söndag väntar ett riktigt elddop när svenska mästarna Engelholm kommer på besök. Pga av andra evenemang i Idrottshuset under helgen startar seriefinalen kl 18:00 på söndag. Vad kan vara bättre än att avsluta helgen med att se toppvolleyboll. Kan Örebro rubba Engelholm?

 

/Örebro Volley

Foto: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan

Elitserienvolleyboll.se