Örebro vann historiska derbyt mot Degerfors

Örebro vann derbyt mot Degerfors med 3-1 (25-7, 21-25, 25-10, 25-6). Som siffrorna vittnar om var det klara setsegrar för Örebro, men vad hände i andra set?

Det undrade nog de flesta i publiken. Degerfors spelade upp sig rejält jämfört med första set och fick ett helt annat servetryck och Örebros servemottagning rasade mer eller mindre ihop. Därmed tog Degerfors äntligen sitt första historiska set, inte alls orättvist utifrån det spel som de visade i andra set.

Efter setpausen var det sen nästan bara Örebro och den uppställning som Brendan använde sig av är väl kanske den mest naturliga i nuläget. Matchen innebar att amerikanska Kristen Besselsen fick göra debut sedan hon blivit spelklar under eftermiddagen. 18 poäng blev det i debuten för Kristen som kommer bli en tillgång på högerkanten ju längre in i säsongen vi kommer. Åter gör Freja Morén en bra insats som center och gör 12 poäng i en match som aldrig blev riktigt spännande.

Tre segrar är en skön start. På söndag väntar nästa hemmamatch. Lund kommer på besök, ett lag som inlett årets säsong lite sämre än väntat. Lund är dock ett lag att se upp med, de spelar en riktigt bra volleyboll i sina bästa stunder. Kan det lossna på söndag för skånskorna?

Söndag 22 oktober 14:00
Örebro Volley – Lunds VK

/Örebro Volley

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan