Dubbel i Linköping

Lördag 21 oktober är det dubbelmöte i elitserien mellan Sollentuna och Linköping i Linköpings sporthall. Först ut är damerna kl. 13.30 och herrarna brakar samman kl. 16. I fjolårets svenska mästare Linköping återfinns två Sollentunauppfostrade spelare, nämligen landslagspassaren Andreas Eriksson och Sean Anthony.

Sollentunas herrar har inlett säsongen med 3-0 vinster över Södertälje, Habo och Tierp medan Linköping på sin sida besegrat Tierp och Vingåker. Det är mao två obesegrade lag som möts.

– Efter tre omgångar är resultatet helt klart ett bra sådant och att vi ännu inte förlorat ett set visar på att vi kan hålla en bra nivå över en längre tid, något som i sig talar gott inför säsongen som helhet, säger Sollentunas lagkapten Staffan Blomgren. Det spelar emellertid mindre roll i varje enskild situation och framför allt nu när vi möter de regerande mästarna. Utan tvekan blir helgens motstånd tuffare än vi tidigare ställts inför, men vi har fortfarande fokus på vårt egna spel. Linköping är ett lag med duktiga spelare och gör få misstag, så vi behöver sätta press på dem och tvinga dem att alltid göra bra saker, avslutar Staffan.

Tränaren Lauri Hakala har följande kommentar: “We had five weeks to get ready and the boys worked hard to have our playing systems in place. Satisfied with the result these first three rounds of course, but there won’t be any easy matches in the league. The mentality we want to have is that we play the same no matter who we play against, and that puts the focus on our own effort. We are facing another tough team, Linköping on Saturday and we have to play well again. Anytime we set foot on the court we compete the same, and it doesn’t change with who the opponent is.”

Sollentuna har därefter ett välbehövligt kortare speluppehåll och möter Vingåker på bortaplan torsdag 2 november.

 

Foto: Håkan Wendler