Historiskt derby när Örebro möter Degerfors

Ikväll spelas en historisk match. Aldrig någonsin har lagen mötts. Det är Degerfors som tagit klivet upp i elitserien, mer kända under klubbnamnet Orion.

I samband med att man gått upp har Degerfors kommun gått in med stöd och klubben spelar därmed numera under namnet Degerfors Volley Orion. Laget består övervägande av egna spelare uppvuxna i bruksorten. Till det har man kryddat med ett par utländska nyförvärv där Julie Mota är spelande tränare. I laget finns även Olivia Molin, som gjorde en säsong i Örebro för ett par år sedan.

 

Örebro Volley har inlett med två segrar och är förstås hoppfulla inför derbyt. Coach Brendan Garlick har experimenterat en hel del i början av serien för att få en uppfattning om hur han kan kombinera spelarmaterialet för att få ut bäst möjliga. Det gör att spelet varit lite upp och ner hittills och det har varit väldigt många egna misstag. Just denna del av spelet, hålla nere de egna misstagen och spela med tålamod och väga lägena, är något som Brendan vill se inför kvällens match.

 

Välkomna ner till Idrottshuset. Utöver spännande och bra volleyboll med en härlig inramning har vi alltid hembakat fikabröd och lite kul publiktävlingar.

 

Onsdag 18 oktober 19:00; Örebro – Degerfors

För icke länsboende så kan ni se matchen här: https://gtvplay.solidtango.com/live/orebro-volley-vs-degerfors

I år siktar vi på att köra grats 😉

/Örebro Volley

Foto: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan