Hylte/Halmstad tar emot nykomlingarna från Skåne

I elitseriens andra omgång får vi se nykomlingarna från Lund gästa Hylte/Halmstad i Halmstad Arena.

Lund som är en av Sveriges största volleybollföreningar gick upp i elitserien i våras när serien utökades från 10 till 11 lag. Detta efter att ha tillhört toppen av Allsvenskan i ett par säsonger. Man började med en dubbelhelg förra helgen mot ett tippat topplag i Örkelljunga samt ett tippat bottenlag i RIG Falköping. Trots att man var nära poängmässigt i några set kammade skåningarna hem 0 poäng efter 0-3 och 0-3. När matchbollen slogs in i Falköping jublade de unga RIG-eleverna hej vilt då man tog sin första seger i elitserien sedan Januari 2016.

I Lund ser vi ett par bekanta ansikten både på plan och på bänken. Laget tränas av gamle servekungen Kristian Lund som till sin hjälp har spelande tränaren Pawel Rzepinski från Polen. På spelarsidan återfinns gamle H/H-bekantingen Patrik Bertilsson, 2 före detta ÖVK-spelare i Ludvig von Sydow och Pontus Nilsson, August och Oskar Borna som kommer från en riktig volleybollfamilj, högerspikern Slawomir Judycki som hämtats från Polen, samt liberotalangen Petter Berlin som stöttas upp av evigt unge Per Nylander.

Vi såg förra helgen att det mesta av Lunds anfallsspel kretsar runt polacken Slawomir Judycki och Pontus Nilsson. Kan hemmalaget få stopp på dessa spelare är mycket vunnet i matchen.

Mycket av träningen under veckan har handlat om hur vi på bästa sett kan höja vårt eget spel. Kristian Persson har fått svar på sin magnetröntgen och det var inga positiva nyheter som läkarna levererade. Kristians korsband är av samt att han ådragit sig en broskskada. Mycket tråkiga nyheter för Kristian som jobbat på föredömligt och var riktigt på gång både fysiskt och spelmässigt när skadan kom. Vi har dessutom haft några småskavanker under veckan men ingenting som ska vara någon fara inför matchen. Vi förfogar över en jämn trupp med spelare på alla positioner som kan gå in och spela så det återstår att se om vi ställer upp med samma uppställning som förra helgen, eller om det blir några nya spelare som får chansen nu på söndag.

Text Per-Erik Dalqvist, coach Hylte/Halmstad herr