Äntligen premiär för Upplands Stolthet

Så var det dags att på allvar mäta sina krafter när Tierp i premiären ställs mot fjolårets suveräna mästare Linköpings VC. Ett Tierp som inför denna säsong bytt samtliga kanadensare och ersatt dom med spelande tränaren Jonny Mcdonald  (passare), Kristen O´Brien (Spiker) och Ty Moorman (center). Man har också fått tillbaka Adrian Norrby (center) samt från RiG, Theo Biström (libero) plus en liten joker i kubanen Yani Heredez, där man i nuläget försöker få kontakt med kubanska volleybollförbundet för en övergång, vilket kan ta lite tid.

Svårt att redan nu se var Tierp står i förhållande till förra säsongen. Turneringen i Södertälje bjöd på blandat resultat och troligen har man utvecklats en hel del sen dess när man under ett par veckor tränat ihop sig.

Tränaren Jonny Macdonald säger: -Vi är laddade inför premiären och grabbarna är redo att gå in i säsongen och direkt ställas mot en av favoriterna. Det ska bli riktigt kul att komma igång.

Som sagt, det ska bli intressant att se vad det delvis nya Tierp kan prestera denna säsong. Första värdemätaren blir mot Linköpings VC imorgon, lördag 16:00 i Linköping.

Micke Lind, Tierp Volley