Örebro förlänger med ytterligare tre spelare

Örebro Volleys trupp håller på att sätta sig och sedan en tid är det klart att trion Louise Eklund, 21, Jonna Nilsson, 22 och Sofia Täcktor, 26, kommer synas i Örebrotröjan ytterligare en säsong.

Trion har kört på under sommaren och nu med laget ett par veckor tillsammans med nya huvudtränaren Brendan Garlick.

Jonna, det blir ett år till i Örebro!
– Ja, jag bestämde mig rätt sent för att fortsätta i Örebro när andra klubbar också lockade. Men med Örebros nya satsning i klubben,  och laget som dom byggt upp kändes det kul att få vara en del i detta.

Nu har ni kört ett par veckor med Brendan, vad tror du om säsongen?
– Tror väldigt bra om oss, vi är ett brett lag med bra spelare på alla positioner. Om vi spelar på den nivån jag vet att vi kan spela på och bestämmer oss tidigt i serien så kommer vi kunna slåss om en medalj i slutet av säsongen! För min egen del så hoppas jag självklart på att utvecklas både som person på planen och utanför.

Louise, som tillhör en av sex spelare med ursprung från Norsjö Volley, kör på.
Det var ganska lätt beslut att fortsätta spela här då jag även pluggar här. Jag trivs hur bra som helst med staden, skolan och mina lagkamrater!

Vad tror du om säsongen, du fick ju spela både till höger och vänster förra säsongen!
– Jag föredrar vänsterkanten, jag trivs lite bättre på den sidan. Jag tycker jag kan prestera bättre där.

Några veckor nu med laget och ny tränare?
– Det har känts jättebra såhär i början med laget, vi klickar så fint med varann. Det är spännande med nytt på tränarsidan och jag tycker det är kul och utmanande att träna på ett nytt sätt med nya rutiner. Jag längtar till att säsongen ska dra igång och jag känner på mig att det kommer bli en bra säsong för laget!

Även Sofia Täcktro är klar, Sofia som kört på rejält under sommaren och ser högmotiverad ut inför säsongen.

Sofia, det blir ett andra år i Örebrotröjan!
– Efter min första säsong i Örebro har min utvecklingskurva som volleybollspelare bara gått uppåt, så det känns som det självklara valet att köra en till säsong i Örebro volley! Att jag sen har förälskat mig i staden och skaffat mig en massa nya vänner, gör ju självklart valet lättare att stanna kvar i klubben. Jag trivs helt enkelt!

Du har ju spelat lite både till höger och vänster under fjolåret, var ser du dig helst?
– Jag tycker om båda positionerna och känner att jag inte riktigt kan välja mellan någon av dom. Jag vill alltid se till lagets bästa och kämpa på den position som gör laget starkast! Det är det viktigaste för mig!

Ny huvudtränare och en hel del nytt i laget, vad tror du om säsongen?
– Jag känner att vi även denna säsong kommer att vara en stark trupp, som vill vara med i toppen och kämpa. Vår nya tränare Brendan Garlick kommer in med nya ögon, tankar och idéer som är bra för ett lag som ska utvecklas. Så mina förhoppningar är stora och jag hoppas att vi ska kunna nå längre än vi gjorde förra säsongen. Tänk att få vara med och ta Örebro till en final igen!

En säsong som sakteliga startat igång med träningsspel mot Lindesberg och där det blir en bra värdemätare i helgen när laget spelar träningsturnering i Lindesberg på lördagen och hemma i Idrottshuset på söndag. Mer information kommer här på hemsidan.

Bild: Örebro Volley
Fotonot: Fv. Jonna Nilsson, Sofia Täcktor, Louise Eklund
/Örebro Volley