Australiensare tar huvudtränarskapet i Örebro Volley

Örebro Volley har gått långt utanför landets gränser när man rekryterat en ny huvudtränare efter  Matilda Wikander.

 

Ny tränare blir Brendan Garlick, 32 år, från Brisbane i Australien. Brendan kommer närmast från ett uppdrag i Canberra på Australian Institute of Sport, AIS, där han lett ett volleybollprogram det senaste året.

Han är utöver detta assisterande tränare i Australiens landslagsprogram, såväl på herr- som damsidan. Brendan ses som en ung spännande tränare med mycket goda vitsord från de som han jobbat tillsammans med.

 

–          Vi följer vår linje som klubb. Tar gärna in yngre spännande tränare som är redo att lägga ner 100 % på sitt tränarskap under några år. Brendan är också just nu inne i ett tränartalangprogram i Australien med mycket fokus på coaching. Hans egenskaper och specialintresse för coaching passar väldigt väl in i klubbens värderingar runt ledarskap och spelarutveckling. En spännande tränare, där vi som klubb känner att det ska bli kul att få med lite nya impulser och idéer i den satsning som klubben gör mot nya titlar, säger ordförande Olle Anfelt

 

Vi ställde några frågor till Brendan

So what do you think about the challenge to be the new headcoach for Orebro Volley?

 

–          The challenge of being Orebro Volley’s new head coach excites me, as does getting to work with what is a fairly new team for the club. This challenge is what I had been​ seeking and I am looking forward to seeing what we can do this season as a club.

 

What do you know so far about the team and the league? Impressions so far?

 

–          The team has performed very well over the last couple of seasons and from the games I have watched I am impressed by the all round skills of the Orebro Volley girls as well as their athletic ability. My impressions of the league are quite high with the top teams showing a good level of ability in all phases of the game. It will be tough to make finals but it is a challenge I look forward to seeing the Orebro Volley girls take on!

 

Brendan är under augusti månad på Universiaden i Taipei med Australiens universitetslag och ansluter till Örebro Volley den 5 september. Fram till dess tar Matilda Wikander och Jonas Håård hand om träningarna, Matilda som för övrigt ingår i årets tränarteam som fysansvarig.

 

/ Örebro Volley