Ny huvudtränare till Linköpings damer

Mathias Gustafsson kliver in som tränare för Linköpings VC :s damer. Gustafsson, som har tre SM-guld och sammanlagt åtta säsonger i föreningens herrlag på meritlistan, var klubben trogen under hela sin spelarkarriär.

– Det känns oerhört kul att ta över laget och bli involverad i volleybollen igen efter ett par års frånvaro. Laget har en bra stomme med motiverade spelare och jag ser fram emot utmaningen som ligger framför oss, säger Mathias Gustafsson.

LVC Dam vann som bekant Division 1 norra i överlägsen stil den gångna säsongen. Laget gick obesegrat genom serien. Nu är siktet inställt på att etablera sig i Elitserien.
– Det känns väldigt roligt och spännande att Mathias blir ny huvudtränare för damlaget. Han är en pedagogisk och kommunikativ tränare. Han har en minst sagt gedigen spelarerfarenhet från Elitserien. Hans kompetens kommer att vara oerhört viktig för oss i vår fortsatta damsatsning, säger sportchefen i LVC Dam, Oskar Fasting.

Foto: Magnus Lilja

– Jag tror att jag kommer bidra med struktur och en del nya idéer kring hur vi ska spela och träna. Jag hoppas också kunna bidra med erfarenhet från elitseriespel och vad som krävs för att vinna matcher, säger Gustafsson.

Vad ser du mest fram emot inför den kommande säsongen?
– Att se laget utvecklas och växa! Det ska bli roligt att se vad vi kan åstadkomma under vårt första år i Elitserien!

Foto: Magnus Lilja