SM-bronset till Örebro Volley

En förhandstippad jämn serie levererade en spännande avgörande match där 733 åskådare fick se Örebro ta hem bronset efter en ny 3-2 seger mot Lindesberg.

 

Efter åtta slutspelsmatcher blev det till slut ett brons för årets Örebro Volley upplaga. Det var ett strålande glatt lag som fick vinna det där bronset och storpubliken fick verkligen se många långa bolldueller mellan två jämna lag.

 

Det här var åttonde mötet lagen emellan den här säsongen, inklusive försäsongsmatch, seriespel och Grand Prix. Så lagen kan varandra och det handlar mycket om dagsform och vilket lag som för stunden har flyt i sitt spel.

 

Lindesberg, som var piskade att vinna matchen, inledde klart bäst mot ett inledningsvis lite passivt Örebro. Örebro var lättlästa i anfallsspelet och Lindesberg steget före under setet även om hemmalaget var ifatt vid ett par tillfällen. Första set till Lindesberg 21-25.

 

Lindesberg fortsatte starkt i andra set och hade 6-10 när Örebro via bra servepress kom ifatt 10-10 och lagen sedan följdes åt till 16-16. Josephine satte fem skarpa servar på rad och Örebro fick rejäl press på Lindesberg och rycket till 21-16 blev setavgörande, 25-19 till Örebro och 1-1 i pausen.

 

Tredje set blir en rysare för Örebros del. Underläge 10-14, 16-20 och 19-22 och det mesta pekar på setvinst för Lindesberg. Jona slår in 20-22 och Iida Murto går ner för att serva och sätter fem bra servar och Örebro får press på Lindesberg, vänder setet och vinner 25-22. Härlig stämning på hemmapubliken i det läget.

 

Fjärde set blev tyvärr en katastrof för Örebros del där man gjorde hela åtta anfallsmissar, något av ett rekord. 4-10, 8-21 blev till sist hemska 10-25 och Lindesberg hade kvitterat till 2-2 på 15 minuter och matchen gick till ett 5:e set.

 

Femte set startade illa, 0-3. Men bra servepress igen från Iida och Örebro var ikapp. Vid 5-4 tar Jona på egen hand fyra raka poäng och Örebro får 9-4 och fortsätter upp till 12-4. Örebro går upp till 14-8 och publiken ställer upp på matchbollen. Lindesberg ger sig dock inte och Örebro darrar till. Tre raka bollar till Lindesberg innan bollen förlösande ramlar ner på Lindesbergs sida i en nätduell. 15-11, matchen och bronset till Örebro.

 

Stort firande. Årets bronsmatcher mot Lindesberg blev precis så jämna och prestigefyllda som väntat. Två jämn lag där Örebro till slut drog längsta strået.

 

Publiken värd en eloge, det blev en kanonavslutning på säsongen och visst är det nästan roligare att vinna ett brons på det här sättet än att, som ifjol, förlora finalen och få silver?

 

/klubben

Bild: Irene Andersson