Tierpsspelarna delar med sig av sina tankar om säsongen

Vi tog ett litet snack med Philip, Martin, Edvard och Wille från laget om hur de upplevt den gångna säsongen. 

Philip Åkerfeldt, center:
– Otroligt roligt att jag lyckades kriga till mig en startplats i laget till slutet av säsongen. En högre nivå av spel har varit nyttigt för mig och jag känner att jag har utvecklats mycket och blivit en spelare att räkna med framöver.

Rent lagmässigt så var hösten väldigt svajig och ostrukturerad. Efter jul så blev det mycket bättre. Vi blev smartare i vårt spel och följde en kollektiv strategi. Vi lyckades även minska antalet egna misstag vilket gav oss fler chanser att avgöra bollar. Det var roligt att vi lyckades hitta en så pass hög nivå till slut, trist att vi inte kom igång tidigare bara. Då hade vi kunnat gå långt!

Martin Drejare, libero:
– Hösten lämnade väl mycket att önska spelmässigt. Många nya spelare gjorde att vi saknade viss stabilitet som lag. För andra säsongen i rad så tvingades vi flytta ut en center till kant för att få mer slagkraft, vilket vi kunde ha gjort från början med facit i hand. Inte direkt optimalt att tvingas till sådana ändringar mitt under säsong, men det gav tydliga resultat. Förutom ett par dippar så spelade vi betydligt bättre under andra halvan och stämningen i laget var fantastisk. Vi byggde upp ett bra momentum med några viktiga segrar mot lagen som låg nära oss poängmässigt i tabellen, men även till exempel mot topplag som Hylte/Halmstad där vi gör en av säsongens bästa matcher!

Sett över 4 matcher gör vi det ändå bra mot Falkenberg i kvartsfinalen, men dom spelade stabilt och hade mer kvalitet i slutändan. Största faktorerna var väl ändå att blockspelet förbättrades avsevärt under säsongen. I höstas var vi lite överallt och ingenstans, vilket gjorde det svårt att spela försvarsspel. Men med stabilare blockspel så förbättrades även försvarsspelet under våren, vilket ett lag som vi verkligen behöver.

Det faktum att vi började säsongen med fyra spinservare och avslutade säsongen med en var också en stor skillnad. Att ha en mer pålitlig floatserve över en skärm och att Jackson fick möjligheten att gå på mer i sin serve var mycket bättre jämfört den ojämnheten vi hade under hösten. Anfallsmässigt var det Nic som drog det största lasset under hela säsongen. I vinsten mot Falkenberg spreds dock poängskörden mer vilket gjorde oss betydligt mer svårlästa anfallsmässigt och ställde till med problem. Kul med en bra avslutning av säsongen, men sett över hela säsongen så önskade man ju självklart mer.

Edvard Nordlund, vänsterspiker:
– Det var riktigt kul att spela min första säsong i Elitserien. Att ha gått direkt från division 1 till Elitserien och ändå få så pass mycket speltid som jag fått tycker jag har varit enormt givande och jag är glad att jag fick chansen. Jag tycker att både jag och laget utvecklades mycket under säsongens gång och förhoppningsvis så kommer vi att fortsätta förbättras i samma takt även nästa säsong, särskilt då många av oss är ovana med att spela på denna nivå och den ökade träningskvalitén som det innebär att träna med ett elitserielag.

Wille Lind, vänsterspiker:
– Jag tycker att vi ska vara stolta över upphämtningen som vi gjorde och att vi lyckades komma upp i en helt ny nivå mot slutet av säsongen jämfört med där vi var när vi började. Det som enligt mig var mest imponerande var vår mentalitet under säsongen trots den tuffa start vi hade. Vi tappade aldrig huvudet under träningar utan krigade på även när vi i princip var helt uträknade från en slutspelsplats, och det var nog det som gjorde att vi till slut lyckades knipa platsen med en hårsmån.
Vi har alla utvecklats en hel del och jag är övertygad om att vi kommer att ligga på en hög nivå redan från första match när nästa säsong drar igång!