Här är damspelarna som tar plats i Årets lag

Elitseriespelarna har röstat fram Årets lag för säsongen 2016/17, ett lag som i år domineras av Hylte/Halmstad.

Årets lag instiftades så sent som förra säsongen. Trots det finns sannolikt ingen annan utmärkelse som är så ärofylld att motta för en spelare i Elitserien. Varför? För att det är kollegorna – både lagkamrater och motståndare – som röstat fram sitt “Dream Team”!

Mellan den 17 mars och den 3 april hade elitseriespelarna möjligheten att säga sitt. Vad som nu utkristalliserat sig är den ultimata uppställningen för säsongen 2016/2017.

En av spelarna som tar plats i Årets lag är Hylte/Halmstads lagkapten, Jonna Wasserfaller. Jonna har den här säsongen befäst sin position som en av ligans allra bästa centrar – att hon blir inröstad i Årets lag är bara en i raden av prestationer som understryker den saken.
– Jag har utvecklats i alla moment den här säsongen och växt in i rollen som lagkapten, jag känner mig tryggare i allt jag gör. Det är såklart jätteroligt att både lagkamrater och motståndare röstar på en. Det är ett roligt koncept, säger Wasserfaller.

Om bara några dagar inleder Wasserfaller och hennes Hylte/Halmstad SM-finalspelet mot de regerande svenska mästarna Engelholm. Att hon och ytterligare två lagkamrater tar plats i Årets lag torde vara en boost för självförtroendet.

Hylte/Halmstad kniper alltså sammanlagt tre platser i den prestigefyllda uppställningen, flest av alla elitserieklubbar. Seriesegrarna tillika finalmotståndarna EVS har i sin tur med två spelare, medan Örebro och Lindesberg för nöja sig med en var. Noterbart är också att fem av sju spelare i uppställningen är utländska.

Årets lag – säsongen 2016/17

Passare: Pacheco Soriana (Hylte/Halmstad)
Libero: Sjöberg Sofie (Örebro)
Vänsterspiker: Dockery Tiana (Hylte/Halmstad)
Vänsterspiker: Dillard Carnae (Engelholm)
Center: Wasserfaller Jonna (Hylte/Halmstad)
Center: Nassar Arica (Engelholm)
Högerspiker: Peit Nette (Lindesberg)

I morgon, fredag, har det blivit dags att presentera herrarnas motsvarighet. Håll utkik på elitserienvolleyboll.se.
Måndag (10/4): Årets coach – dam och herr
Tisdag (11/4): Årets rookie – dam och herr
Onsdag (12/4): Årets spelare – dam och herr
Torsdag (13/4): Årets lag – damer
Fredag (14/4): Årets lag – herrar

LISTA: Vinnarna i Årets utmärkelser

Årets coach
Per-Anders Sääf, Engelholms VS
Parick Aparicio, Fallkenbergs VBK

Årets rookie
Elsa Arrestad, Lindesberg VBK
VIctor Nielsen, Falkenbergs VBK

Årets spelare
Carnae Dillard, Engelholms VS
Erik Sundberg, Linköpings VC

Text: Sebastian Engström