H/H gick segrande ur publikfesten i Örebro

1412 personer i publiken fick se en häftig volleybollmatch som tyvärr för vår del slutade med en 3-2 förlust, setsiffrorna 17-25, 15-25, 25-17, 25-22, 3-15.

Starten på det första setet var otroligt bra och Örebro Volley gick snabbt ifrån till en stor ledning (7-0) samtidigt som HylteHalmstad såg skärrade ut av stundens allvar och den månghövdade publiken. Men som så ofta i volleyboll så vände det totalt när bortalget fick lite vind under vingarna och vid 10-10 var det helt jämnt. Därifrån handlade det mesta om ett anfallsstarkt HylteHalmstad som till slut vann setet med 25-17. I det andra setet fick vi inte den härliga starten som i det första setet och fick istället jobba i uppförsbacke hela tiden, något som vi inte lyckades särskilt bra med och setet gick till bortalaget med 25-15 och det såg onekligen tungt ut.

Efter den långa pausen var det dock ett helt annat hemmalag som gick ut på banan, Rebecca Andersson fick chansen från start på passarpositionen och spelade riktigt bra och det gav våra anfallare bättre lägen att avgöra bollarna. Plötsligt var rollerna ombytta och nu var det hemmalaget som fick föra setet framåt och som lyckades bäst. Efter 25-17 i det tredje setet gick vi på planen i det fjärde setet med stort självförtroende. Även om det var jämnare i det fjärde setet så var setsegern aldrig riktigt hotad och vi kunde ta hem det med 25-22 och stod då inför ett femte avgörande set.

Då detta endast spelas till 15 poäng så är starten väldigt viktig och där hamnade vi direkt i brygga efter några olyckliga misstag vilket sen gjorde det mentalt tufft för oss att komma tillbaka och HylteHalmstad fick springa iväg till en komfortabel setseger (15-3) vilket då också gav dom matchen och ledning med 2-0 i matchserien.

Det bästa med hela matchen var det otroliga publikstödet från Sveriges i särklass bästa volleyboll-publik! Den underbara inramningen var det som gjorde att vi kunde vända 2-0 underläge till 2-2 och pressa fram det avgörande setet. Att det inte räckte hela vägen är såklart surt men vi ska göra precis allt i vår makt för att vinna bortamatchen på söndag så vi får chansen att spela en till hemmamatch nästa onsdag i Idrottshuset. Ett enormt TACK till de 140 företag som stod för inträdet igår och till alla härliga personer som kom och hejade, stämningen som ni skapade var magisk.

För er som missade publikfesten så bifogas en kort video från matchen.

/Coach Matilda Wikander

Bild & video: Irene Andersson