Örebro vann utan att glänsa

Örebro Volley tog hem andra kvartsfinalen med 3-0 efter siffrorna 25-19, 25-17, 25-22

 

Det blev en match med delvis lite annat ansikte jämfört med första kvartsfinalen. Ett Sollentuna som höjde sig en nivå gjorde det svårare för hemmalaget att döda bollen och framkallade onödiga misstag.

Första set följdes lagen åt i början av setet och det var jämnt vid 10-10. Några poängs övertag vid 18-16 och starkt blockeringsspel av Jona Vigfusdottir och Aida Rejzovic i det läget gjorde att Örebro ryckte fram till 23-17 och setet var avgjort sedan Iida slagit in setbollen, 25-19.

Även andra set var jämnt inledningsvis där Sollentuna hade poängövertaget 12-14. Då klev Jona ner för att serva och åtta servar senare, varav tre serveess, hade Örebro vänt till 20-14. Annars präglades setet av mycket slarv och misstag från Örebros sida och även om Örebro vann med 25-17 är det inget vidare när man kikar på poängprotokollet och ser att av Sollentunas 17 poäng var 9 av dessa misstag från hemmalaget.

Tredje set dominerades inledningsvis av Sollentuna som hade 3-6, 9-11 och 13-15. Precis som i andra set fastnade dock Sollentuna i en uppställning och bra servepress från Iida med skarpa anfallsavslut av Aida och Sara Malmlöv, lyckades Örebro vända på setet fram till 19-15. Lagen följdes sedan åt där Sollentuna hela tiden hotade utan att komma ikapp. Setet till Örebro sedan Jonna Nilsson slagit in matchbollen, 25-22.

Örebro har nu 2-0 i kvartsfinalserien och chans att avgöra på hemmaplan på lördag (matchstart 15:00). Fortfarande ser det ängsligt ut emellanåt och misstagen blir många. 9 i andra set och 8 i tredje är på tok för många. Gäller att alla lyfter sig ett snäpp till och inte släpper in Sollentuna i den här matchserien. Ett Sollentuna, som trots avsaknad av lagets utropstecken den här säsongen, skadade Matilda Altin, gjorde kanske sin bästa match för säsongen. Så det här är definitivt inte avgjort än.

Ett stort tack till en härlig hejaklack som verkligen försökte lyfta fram hemmalaget när det gick lite tyngre och höjde stämningen i hemmaborgen Idrottshuset.

/klubben

Bild: Niklas Lindahl