Lunds herrar kliver upp i Elitserien

Lunds VK:s herrar tar klivet upp i volleybollens finrum. Från och med säsongen 2017/18 är de ett elitserielag.
– Det känns inspirerande – ett givet mål och något som klubben har strävat efter länge, kommenterar en glad Linus Oscarsson, sportchef i Lunds VK.

Herrarna gör därmed samma resa som klubbens damlag, som tog klivet upp inför pågående säsong.
– Vi befinner oss i en häftig och expansiv fas. Herrarna är tillbaka i Elitserien och damerna kliver in i sitt första slutspel någonsin. Fantastiskt kul!, säger klubbchef Stefan Sjöström.

Det är inte första gången herrlaget gör ett försök att etablera sig bland landets toppklubbar. Säsongen 2010/11 var Lunds första i Elitserien och visade att klubben var att räkna med, men äventyret slutade ändå med degradering.
– Där och då var vi inte riktigt redo. Vi tog lärdom av det där debutåret och har vuxit till oss både som lag och förening sedan dess, fortsätter Sjöström.

I dag är Lunds VK landets största volleybollförening med omkring 520 medlemmar och framgångsrik ungdomsverksamhet. Med ett sådant underlag har klubben förhoppningar om att kunna fylla på A-lagen med spelare från de egna leden.

Redan till pågående säsong skedde en föryngring av herrlaget, där bröderna Oskar och August Borna varit tongivande spelare tillsammans med veteranerna Jonathan Karlsson (lagkapten) och Andreas Andersson.
– Klivet upp i Elitserien ställer dock krav både organisatoriskt och på spelarfronten. Vi kommer behöva stärka upp med ett par namn till nästa säsong, avslutar sportchef Oscarsson.

Vi önskar Lunds VK:s herrar stort grattis och välkomna till volleybollens finrum!

LÄNKAR
Till Lunds VK:s hemsida

Foto: Roger Linde.

KONTAKT
Stefan Sjöström, klubbchef
Tel: 0705-831528
stefan.sjostrom@lundsvk.se

Linus Oscarsson, sportchef
Tel: 0706-395415
linus.oscarsson@gmail.com

Pontus Nilsson, huvudtränare
Tel: 0761-72 03 01