Åkerfeldt inför avgörandet

Vi passade på att snacka lite med Tierps center Philip Åkerfeldt om säsongen som varit och om den stundande avslutningen mot Sollentuna.

Hejsan Philip, hur känns det efter segern mot Vingåker igår?

-Hejsan. Jo tack, det känns bara bra. Känslan efter matchen var väl att vi var fullt fokuserade på vad vi skulle göra och lyckades också genomföra det på ett bra sätt. Vi har ju haft lite tufft ett par matcher så det var skönt att komma tillbaka till det spel vi vet att vi kan.

Du startade ju säsongen utanför plan men har spelat mer och mer senaste tiden. Var det så du tänkt dig när du kom till Tierp?

-Näe, det var det väl inte riktigt. Jag hade nog räknat med att få starta direkt men har väl insett nu att det har nog varit bäst så som det blivit. Jag var nog inte mogen för spel i höstas men har haft en bra utveckling, mycket tack vare att Tom, vår tränare, också spelar center. Vilket har medfört att han kunnat ge mig mycket tips och råd.

Upplever du att det är stor skillnad mellan div 1 och Elitserien?

-Det är väldigt stor skillnad. Framförallt så är passarna mycket bättre i Elitserien vilket leder till att spelet blir otroligt mycket snabbare. Men nu känns det som att jag har börjat komma in i det.

På lördag väntar sista seriematchen, borta mot Sollentuna. Hur går det där?

-Det är ju en en del gamla Uppsalakillar på plan då så det kommer att bli väldigt skoj, mycket prestige, men jag tror och hoppas att vi kan ge dom en riktig fight som också slutar med att vi får med oss tre poäng.

Då tackar vi dig för pratstunden och önskar er lycka till i helgen.

-Tack själv.

Sollentuna – Tierp Volley, lördag 14:30

Micke Lind, Tierp Volley