Sista hemmamatchen i grundserien för H/H

Hylte/Halmstad damer vs RIG Falköping – söndag 5/3 kl. 14.30 Örnahallen
På söndag gästar RIGs elever på nytt Hylte/Halmstad, denna gången i Örnahallen i Hyltebruk. Detta är sista hemmamatchen i grundserien för HH inför det stundande slutspelet.
RIG är laget där framtidens stjärnor huserar, som under de sista kullarna fått fram många fler spelare med en bättre snittlängd. Vilket är ett bra underlag för en fortsatt nivåhöjning av både Elitserien men också vårt damlandslag som ser starkare ut för varje år. RIGs lag kan ha den högsta snittlängden i Elitserien! Tyvärr har RIG dock inte riktigt räckt till i årets Elitserie, även om de spelat många jämna matcher har de endast fått ihop 1 poäng så här långt. Lagets bästa poängplockare så här långt är kantspelarna Hanna Hellvig och Agnes Elm.

För Hylte/Halmstad så är laget i och med vinsten mot Lund i förra omgången klara som tvåa i årets Elitserie, trots att det återstår två omgångar. Så nu startar förberedelserna inför slutspelet, lite före den ursprungliga planen. Det är dock viktigt att få med sig så många poäng som möjligt, men samtidigt planera och utveckla inför kommande kvartsfinaler.
Ewa Kalinowska dras fortfarande med en liten knäskada och kommer troligtvis inte att spela till helgen. Men är i träning och ska vara tillbaka snart igen.

Senaste matchen
Hylte/Halmstad – RIG Falköping 3-0 (25-11, 25-22, 26-24)

Bästa poängplockare HH:
Tiana Dockery 10 p och Nakeyta Clair 9 p

Bästa poängplockare RIG:
Hanna Hellvig 9 p och Nora Andersson 8 p

Tony Westman
Head Coach Hylte/Halmstad Volley | FIVB Instructor – level III

Bild: Robin Nylén H/H Volley