Ny hemmaseger för Habo

Habo Wolley står som segrare med 3-0 efter en något oinspirerande insats mot RIG Falköping. Denna match markerar slutet på säsongen för matcher mot lag som ligger i botten på tabellen. Näst väntar Linköping, Falkenberg och sedan slutspel!

Matchen inleds med ett antal servemissar från Habo, och RIG håller någorlunda jämna steg på poängtavlan. Anfallarna i RIG visar sig vassa, men servemottagningen strular när Habo väl börjar sätta servarna mer konsekvent. Lagkapten i RIG, Marcus Torstensson, tar för sig och får bra ordning på sin mottagning vilket håller kvar RIG i setet fram till 13-11. Efter några få misstag i RIG hamnar dock Habo i stor ledning, och med bra blockspel och pressade servar tar Habo hem setet 25-16.

I början av andra set är åter igen Habos servemissar tillbaka, och totalt i de två första setet missar Habo hela 12 servar. RIG visar att de vill slåss ordentligt och med mycket engagerat försvarsspel och anfall tar bortalaget ledning med 10-14. Spiker i RIG, Hugo Berglund, slår smart på Habos blockfingrar så att bollen sticker iväg åt alla möjliga håll där Habos försvarare inte står. Hemmalaget har dock något större kaliber i sina anfallare, och vid 21-20 är Habo ikapp och förbi. Ett spelarbyte sker då i RIG samtidigt som en felrotation görs, vilket sekretariatet inte uppfattar förens två bollar senare. Ett långt avbrott blir nödvändigt för att reda ut problemet i matchrapporteringssystemet, och spelarna blir otåliga. När matchen väl kan startas igen visar Jakob Molin att han inte låter sig påverkas av avbrott, och tar två raka poäng. Habo vinner alltså setet med 25-23.

Trots att RIG tappade ledning i andra set kommer de åter in i tredje med hög energinivå. Servemottagningen fungerar, och RIG får mycket bra utdelning i sina centeranfall. Habo börjar dock få till sitt försvarsspel, och snart har RIG svårt att ta poäng. Trots mycket fina kämparinsatser från det unga bortalaget tar Habo ledning med 16-12. RIG visar upp många försvarsräddningar i resten av setet, men Habos anfall är kraftfulla nog för att bryta sig igenom. Habo kan utan några extraordinära insatser vinna tredje set med 25-17.

Coach Alessandros kommentarer:
– Det positiva idag är att vi får tre poäng, vilket någonstans är rättvist med tanke på hur tabellsystemet är uppbyggt med olika pooler i söder och norr. Jag tycker dock att vi borde kunnat uppnå en högre kvalitet på spelet än vad vi gör idag. Vi borde kunna se det mer som en träning, för på träning hade vi aldrig missat fyra servar i rad vilket vi lyckas med under matchen. Blicken bör dock nu riktas framåt mot Linköpingsmatchen på lördag då det riktigt tuffa testet sker!

Matchfakta: Habo Wolley – RIG Falköping: 3-0 (25-16, 25-23, 25-17)