SVBK höjde spelet, men LVC vann

Hemmalaget Södertelge kom till dagens drabbning mot serieledande Linköping med några riktigt dåliga matcher i bagaget. Trots att hemmalaget höjde sitt spel mot föregående matcher räckte det inte mot Linköping som vann med 3-1 i set. Resultat 1-3 (19-25, 20-25, 26-24, 15-25) 

Södertelge fick finna sig i att vara underdogs utifrån sin åttondeplacering i tabellen när tabellettan Linköping kom på besök. Hemmalaget hängde med bra i början på första set men från 6-6 gjorde Linköping ett första ryck till 6-9. Därefter side-outade båda lagen bra några bollar. Hemmalaget jobbade sig t.o.m. ikapp till 12-13 innan nästa ryck kom från Linköping fram till 12-17 genom fyra raka blockpoäng! SVBK hämtade sig aldrig från detta poängtapp utan LVC vann setet komfortabelt med 25-19.

I det andra setet hamnade hemmalaget efter direkt i starten och lyckades aldrig riktigt sätta press på Linköping. Docl fungerade hemmalaget servemottagning bra och flera spelade böjs ta egna poäng i anfall. Dock vann LVC setet tämligen ohotade med 25-20.

I det tredje setet gör LVC några byten och vilar bl.a. sina anfallskanoner Erik Sundberg och Martin Larsson. Det blir också då ombytta roller och nu är det hemmalaget som gör ett tidigt ryck poängmässigt. Ett ryck som håller ända fram till 16-16 då LVC tuggat sig ikapp. Därefter följs lagen åt och vid ställningen 21-20 byter LVC tillbaka in sina startspelare. Det räcker dock inte för att stoppa hemmalaget som fått vittring på setseger. Det blir hemmalagets, för dagen hetaste spelare Hampus Randén, som tar de två sista poängen genom anfall och block.

Resultatet från tredje setet visar att inte heller topplagen kan slappna av då de möter lag de ligger en bit före i tabellen. I det fjärde setet kommer dock lagmaskinen Linköping igång igen och centern Wille Nilsson tar själv 6 av lagets 25 poäng genom fint samarbete med passaren Andreas Eriksson. Södertelge orkar inte riktigt stå emot Linköpings forcering och det blir setseger med 25-15 för Linköping.

Totalt sett gör Södertelge en mycket bättre match än de två senaste hemmamatcherna mot Vingåker och Tierp men trots det blir det inga nya poäng till tabellen. För SVBK väntar nu ett tight race med Tierp och Vingåker om de två sista slutspelsplatserna som för närvarande Vingåker och Södertelge har. Just de två lagen möts på torsdag i Vingåker i en för båda lagen otroligt viktig match. Linköping å sin sida är på god väg att vinna serien i suverän stil och därmed få chans att välja kvartsfinalsmotståndare först av alla och dessutom ha hemmaplansfördel i såväl, kvart, semi som finalserien.

Bästa poängplockare i Södertelge: Hampus Randén 22

Bästa poängplockare i Linköping: Martin Larsson 15

Länk till bilder från matchen  https://www.facebook.com/pg/Sodertelgevolley/photos/?tab=album&album_id=1164181430347011