Linköping för stora för Tierp

Att åka iväg och spela mot seriesuveränerna Linköping som en fjärde match denna vecka blev en alltför tuff uppgift för Tierp Volley. Hemmalaget vann övertygande med 3-0.

Matchen startar med att Linköping tar tag i taktpinnen redan från start och skaffar sig ett par poängs ledning. Tierp får aldrig riktig kontakt utan håller sig ett par bollar bakom utan att på nåt sätt släppa iväg hemmalaget. Setet blir ganska tight och Linköping lyckas till slut vinna det med 25-20.

Set nr 2 ser ut på ett liknande sätt och Tierp kommer aldrig riktigt nära. Man lyckas nästan i mitten av setet och hemmalaget blir lite frustrerat men krånglar sig ur det och tar hem andra set med 25-18.

Tredje set drar vi ett stort streck över.

Det märktes direkt att Linköping inte var så sugna på att ge bort nånting denna match utan Tierp fick slita hårt för varje poäng. Det gjorde man otroligt bra i två set och spelade ett uppoffrande försvarsspel samtidigt som man fick isär Linköpings block. Nu känns det som att hemmalaget är vassare på i stort sett varje position och med det i åtanke så gör Tierp återigen en godkänd insats sånär som på det tredje setet då det mesta gick snett. Det går inte att göra annat än att gratulera Linköping till segern och mycket bra volleyboll.

Nu har man en vecka på sig att läka såren, träna på ordentligt innan resan bär av till Falkenberg nästa helg.