Tierp fortsätter imponera

Tierp Volley bjöd återigen på en stabil och bra insats när man besegrade Rig Falköping hemma i Centralhallen med klara 3-0. Hemmalaget spelade bestämt och gav aldrig gymnasieeleverna nån riktig chans.

Tierp tog kommandot redan från första boll och spelade inspirerat med ett varierat anfallsspel samtidigt som man höll nere sina egna misstag på ett klokt sätt. Man hade en bra servepress som ställde till det för det normalt mottagsskickliga Rig-grabbarna.

En stor skillnad på hemmalagets spel är att man kan anfalla från många olika positioner vilket gör det svårt för motståndarna. Försvarsspelet har också sett mycket bättre ut sista tiden då man fått bättre ordning på sina händer i sitt blockande.

Detta var Tierps fjärde raka seger och den tredje matchen denna vecka. Nu väntar en tuff bortamatch mot suveräna Linköping redan imorgon men med dom senaste matcherna i ryggen så är det inte alls omöjligt att man kan bråka lite med dom. Nu är det bara 1 poäng upp till slutspelsplats och den känns helt plötsligt inte alls omöjlig att nå.

Tierp Volley – RIG Falköping 3-0 (25-15, 25-18, 25-17)

Micke Lind, Tierp Volley

Foto: Håkan Karlsson