Tierp fortsätter att plocka viktiga poäng

Tierp Volley tar tre otroligt viktiga poäng och sätter rejäl press på Södertälje när man på bortaplan vinner mot dom med övertygande 3-1.

Mötet mellan Södertälje och Tierp var en otroligt viktig match. Vid Södertäljevinst skulle avståndet mellan lagen vara för stort för Tierp, nu är det istället “bara” 4 poäng och Tierp känns helt plötsligt nära en slutspelsplats.

Första set dominerades av bortalaget men Södertälje vägrade att ge upp. Tierp ledde med 20-13 men på ett imponerande sätt så vände Södertälje och vann till slut setet med 27-25.

I det andra så fortsätter dominansen från bortalaget men där släpper man aldrig in Södertälje i matchen utan vinner det med klara 12-25.

Tredje set såg ungefär ut som det andra där bortalaget, Tierp dominerade stort. Man vann helt rättvist setet med 16-25 och ett fjärde set väntade.

Det sista setet böljade fram och tillbaka och lagen bytte poäng med varandra. Södertälje byter in Hampus Randen och han står för många bra handlingar men i slutänden så är det ändå en Tierpspelare som dominerar matchen, Nic Dubinsky gör totalt hela 35 egna poäng och bortalaget vinner övertygande matchen med 3-1.

-Tyvärr så får vi aldrig riktigt tag i Nic Dubinsky, säger Södertäljes Ashur Ibrahim och fortsätter:  -Vi har även lite problem att få fram våra mottag ordentligt vilket leder till att vi inte riktigt kan spela vårt spel.

Martin Drejare, libero i Tierp tycker så här om matchen:  -Vi spelar med ett skönt självförtroende just nu och har ett härligt flyt i våra anfall. Vi ser också till att hålla ner våra egna misstag samtidigt som vi kan hålla i en bra servepress vilket leder till att vi får till ett bra block/försvarsspel.

Tierp Volley tar en mycket viktig seger och man gör det på ett imponerande sätt. Man dominerar matchen från första stund och i tredje set gör man noll egna misstag vilket bevisar att man allt oftare tar rätt beslut. Om man lyckas hålla i detta spel så ser det verkligen bra ut i slutet av serien och chansen till slutspel verkar inte längre allt för långt borta.

Jag är inte mycket för att lyfta fram enskilda prestationer men ikväll kan jag inte hålla mig. Nic Dubinsky gör säsongens klart bästa match och är den stora skillnaden mellan lagen, han tar själv 35 poäng och det känns som han har lyckats pricka toppformen lagom till slutet av serien.

Nu väntar ytterligare två matcher innan veckan är slut. Först så ska man möta RIG på hemmaplan på lördag och där hoppas vi på ytterligare tre poäng, sedan väntar Linköping borta på söndag.

Micke Lind, Tierp Volley