Grand Prix mästarna på besök

Falkenberg har haft en omtumlande start på 2017. Det började med att man som fjärdeseedade lag vann Grand Prix i Uppsala efter att ha vunnit både semifinalen och finalen i hårda fem setsmatcher. När man sedan i en repris på GP finalen skulle möta Hylte/Halmstad i omstarten av elitserien fick man beskedet att Fayes Alloush inte längre räknades som svensk spelare. Efter överklagan fick dock Alloush behålla sin status som svensk spelare och Falkenberg kan använda honom och sina tre importer på plan samtidigt i vänta på att tävlingsnämnden behandlar överklagan.

Efter en lite trög inledning på säsongen, med Falkenbergs mått mätt, så har Patrick Aparicio fått mer och mer ordning på sitt manskap. Inte minst så har nämnda Fayes Alloush gått från klarhet till klarhet sedan starten på säsongen då han inte ens tog plats i startuppställningen till att ha blivit en tongivande spelare i laget. Unga passaren Viktor Nielsen från Sollentuna, som efter studenten från RIG Falköping anslöt till klubben i somras, har utvecklats starkt och har också en stor del i att lagets spel stadigt blivit allt bättre. Serven är ett av Falkenberg starkaste vapen och flera spelare besitter en kraftfull hoppserve och man sätter sina motståndare under hård press från servelinjen. Trots att man inte är speciellt storväxta så har man ett imponerande blockspel och tar många poäng i detta moment. Självklart lägger en bra serve grund för att det blir enklare att spela ett bra block och försvarsspel men man är starka i detta moment.

Vingåker gjorde en helt ok insats i bortamötet mot topplaget Örkelljunga som är mycket starka i sin nya hemmahall. Det saknas lite stabilitet och kontinuitet i laget för att man på allvar skall kunna hota topplagen på bortaplan. Hemma i sporthallen är det dock en annan historia vilket flera topplag har fått erfara. Med hemmapubliken hjälp och när alla bitar i spelet faller på plats så kan Vingåker utmana samtliga lag i serien. Adam Bradbury fortsätter att vara lagets stora härförare och den som producerar mest poäng offensivt. Simon Hone bidrar med mycket poäng från sin center position och kan han komma med än mer i spelet så öppnar det upp för övriga anfallare.

– Det skall bli väldigt roligt att spela i sporthallen igen för första gången på över en månad säger Adam Bradbury. Servemottagningen kommer verkligen att bli nyckeln i denna match, lyckas vi att hålla i den och stå upp bra där så finns möjligheterna att utmana Falkenberg. Får de hål på oss med sin serve kan det dock bli en jobbig eftermiddag för oss. Sen får vi se om tävlingsnämnden hinner behandla och fatta beslut om Falkenberg överklagan. Vi räknar dock med att Alloush kommer att stå på plan på lördag avslutar Adam.