Inför Engelholm – Lund

Under tisdagskvällen drabbar serieledarna från Engelholm och nykomlingarna från Lund samman för tredje gången den här säsongen. De två tidigare mötena har båda slutat med klara 3-0-segrar för EVS, även om Lund spelade upp sig och presterade bättre i andra mötet.

Som vanligt får vi gälla som underdog mot topplagen, menar lagkapten Lovisa Bergh. Det gäller bara för oss att försöka hitta rytmen i vårt egna spel och göra de sakerna vi kan bra och utifrån det försöka störa Engelholm så mycket som möjligt.

För Engelholms del kom, lite överraskande, säsongens första förlust i helgen. Detta skedde i seriefinalen hemma i Kungsgårdshallen mot gästande Hylte/Halmstad som vann övertygande med 0-3. Engelholm lär med andra ord vara duktigt revanschsugna inför sin hemmapublik i kvällens match.

Senaste matchen för Lund innebar en seger mot ligans tredje Skånelag, Svedala. Tjejerna har med andra ord en vinst med sig i bagaget in i mötet mot Engelholm, något som givetvis stärker självförtroendet. Återstår att se om det räcker till att rubba serieledarna i kvällens möte.

Matchinfo:
Engelholms VS – Lunds VK
Matchdag: Tisdag 17/1
Tidpunkt: 19:00
Spelplats: Kungsgårdshallen
Domare: Bernard Kalfic & Johan Magnusson

Länkar:
Tabellen: Elitserien
Resultat: Livescore & livesändning
Hemsida: EngelholmLund

Bilden: Evelina Brink (7) gästar sin moderklubb i kvällens möte med Engelholm (foto: Senad Honic)

// Linus Oscarsson, sportchef Lunds VK