LVC blev för tuffa för Tierp igen

Tierp rådde inte på Linköping med Erik Sundberg i spetsen.

Trots ett starkt förstaset av Tierp så vann LVC med 3-1.

Det första setet fungerade det mesta för hemmalaget; servemottagningen var stabil, anfallsspelet var i fas och servespelet var tufft utan mycket misstag. Att Tierp spelade bra betydde dock inte att situationen var komfortabel, då Linköping var jämna från första poäng till sista. Tierp lyckades till slut spela hem setet med 27-25.

Efter det så kändes det som att hemmalaget växlade ned ett snäpp medans gästerna gjorde tvärt om. Linköping fick igång bra servepress och var otroligt giftiga i anfallsspelet i samtliga av de ytterligare seten. Tierp fick mer problem med servemottagningen och hade svårt att göra någonting bra med bollen när de inte var helt i fas anfallsmässigt, medans det kändes som att det var väldigt tufft att få tag i bollen när Linköping anföll. Inget av de resterande tre seten var särskilt jämna, då Linköping inledde med att ta en ledning som de lyckades behålla tämligen komfortabelt under alla de seten. Tierp gjorde en del byten och skiftade om en del i uppställningen för att vända på matchbilden men ingenting lyckades, i alla fall inte i den mån som behövdes.

I efterhand så får man säga att Erik Sundberg var den som gav Tierp mest problem under matchen. Med 21 poäng och 53 % effektiva anfall så ledde han laget vilket också gav han ett välförtjänt pris för matchens spelare.

Johan Isacsson, coach i LVC och svenska herrlandslaget, kommenterade att Linköping inledde årets första match lite ringrostigt samtidigt som Tierp hade bra servemottagning vilket gav goda anfallsmöjligheter. När Linköping sedan kom igång i 2:a set så lyckades de kontrollera matchen som de ville.

William Lind, vänsterspiker i Tierp, hade detta att säga:

“Vi får ta med oss första set; där spelade vi bra volleyboll och hade en god rytm samt en trygg känsla i alla moment, vilket såklart berodde mycket på att det mesta stämde. När andra set drog igång så lyckades vi inte hålla uppe samma nivå, och så spelade Linköping även upp sig vilket ledde till att vi hade det betydligt svårare med att spela det spel vi ville spela.”

Tierp har nu spelledigt nästa helg och har alltså mycket tid på sig att arbeta med saker som de måste jobba lite extra på. Vi får även önska Linköping lycka till i helgens Grand Prix.

Tierp-Linköping 1 -3 (27-25, 18-25, 14-25, 12-25)

 

Micke Lind, Tierp Volley