Halvtidssnack med Tierps Tom Lyon

Startar upp 2017 med ett litet snack med Tierp Volleys spelande tränare Thomas Lyon.

Hej Tom, vad tycker du om Sverige och staden Tierp så här långt?

– Det har varit jättebra här i Sverige. Tierp har en härlig småstadskänsla med mycket stöd från folket runt omkring. Det finns många ideellt arbetande personer som bidrar och gör elitsatsningen möjlig.

Hur har det känts att vara spelande tränare?

– Jag älskar att hjälpa andra att utvecklas så det har passat mig perfekt att vara spelande tränare. Det har dock varit tufft att kombinera då man måste lägga ner mycket tid på att analysera laget och spelarna, förbereda träningar, samtala med spelare, hjälptränare och styrelsen mm, samtidigt som man vill fokusera på sitt eget spel. Jag känner att jag har mycket saker att lära både som spelare och som tränare.

Hur går dina tankar runt laget och hur första halvan av säsongen varit?

– Den första halvan har varit väldigt mycket upp och ner. Även om det inte synts resultatmässigt så tycker jag att vi som lag tagit stora kliv framåt. Vi har förlorat många tajta set, vilket har fått oss att inse att vi har svårt att stänga seten. December var en extremt svag månad för oss men vi har snackat igenom det och ska göra lite förändringar till våren. Nu kan det bara gå uppåt.

Avslutningsvis, vad tycker du om kvaliteten på Elitserien?

– Elitserien är en bra liga. Motståndet är bra och man ställs inför nya utmaningar varje match. Något man kan förbättra är spelschemat och kontinuiteten i statistikförandet.

Tack för det Tom och lycka till nu i vår