Habo Wolley besegrade skadeskjutet Sollentuna

Habo Wolley fick fira fjärde advent med tre poäng mot gästande Sollentuna. Inför matchen låg båda lagen på 19 poäng, och i och med segern för Habo hakar de på de fyra topplagen samtidigt som Sollentuna nu har både Södertelge och Vingåker hack i häl.

Medan Habo Wolley kunde ställa upp med ordinarie sexa hade Sollentuna både poängmaskinen Kosma Smiechowski och vänsterspikern Peter Blomgren skadade, och fick därmed mixtra lite med uppställningen. Efter att Habo vann första set enkelt gjorde Sollentuna några lyckosamma justeringar där framförallt Henrik Norrby som skickades ut på högerkanten visade sig vara effektiv även på den sidan.

Andra set blev något jämnare än det första, men Habo kunde ändå vinna 25-22 och då förväntade sig nog många tre raka set till hemmalaget. Så blev det dock inte utan istället efterföljde ett klassiskt tredje set som präglades av många misstag från Habo och stabilt blockspel från Sollentuna. Sollentuna defilerade hem tredje set och när de dessutom tog ledningen med 5-2 i fjärde set var utgången inte längre lika given.

Habo lyckas dock kriga sig kvar i setet och vid ställning 16-16 går Linus Ekstrand ner och servar. Hans servar, kombinerat med bra block, försvar och transitionansfall, är så lyckosamma att Habo därifrån tar nio raka poäng och vinner setet med 25-16 och därmed matchen med 3-1 i set.

Linus Ekstrand blir poängbäst på 19 poäng och har dessutom bäst servemottagning i hemmalaget, därigenom blev han utsett till matchens lirare i hemmalaget. Staffan Blomgren, som i Smiechowskis frånvaro fick dra ett extra stort lass i anfallet, fick motta verktygslådan från matchsponsorn Habo Veteranservice i bortalaget.

-Habo och Sollentuna är två lag som spelar ganska lika. Det finns ingen riktig slugger i något av lagen utan man får spela med de verktyg man har och göra det bästa av situationen. Idag vann Habo men det var en rolig match att spela, och med tanke på läget i laget tycker jag vi gjorde det helt okej berättar Staffan Blomgren i Sollentuna.

Linus Ekstrand i Habo säger följande om matchen:
-Vi fick en bra start och ångade på i första och stora delar av andra set. I slutet av andra hade vi lite strul att knyta ihop säcken, och kanske var det ifrån det som Sollentuna fick lite energi och kunde vinna tredje set. Fjärde set var det vi som fick jaga hela vägen upp till 16-16, så det var himla skönt att kunna ta hem det därifrån.
Nu väntas julledighet och nästa match för Habo Wolley är 3e januari borta mot serieledande Hylte.

Habo Wolley 3 – 1 Sollentuna VK (25-18, 25-22, 19-25, 25-16)

Bäste poängplockare i Sollentuna:
Staffan Blomgren – 17 poäng
Henrik Norrby – 14 poäng
Sergej Engström – 8 poäng

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Linus Ekstrand – 19 poäng
Jakob Molin – 14 poäng
Roy Powell – 11 poäng