Vingåker besegrade Tierp i tre raka

Tierp åkte på en tung förlust när man tog sig ner till Vingåker för match. Hemmalaget vann i tre raka set efter setsiffrorna 25-17, 25-22, 25-22.

Vingåker visade direkt att man inte tänkte bjuda Tierp på något denna kväll. Hemmalaget tog tag i taktpinnen redan från start och ledde med 10 poäng i mitten av setet. Tierp kom inte alls upp i nivå, vare sig det gällde anfall eller block/försvar. Man lyckades täppa till försprånget lite men setet vanns av hemmalaget med klara 25-17.

I andra så kom Tierp ut som ett nytt lag och ryckte åt sig en tidig ledning som man tyvärr inte lyckades behålla speciellt länge utan hemmalaget kämpade sig ikapp vid ställningen 9-9. Sen följdes lagen åt fram till slutet av setet där man märkte av Tierps tabellplacering. Man blev allt försiktigare och räddare för att göra misstag vilket ledde till att Vingåker kunde gå ifrån och vinna set nr två med 25-22.

Tredje set är jämnt men med Vingåker steget före i princip hela setet. Tierp blandade otroligt fina anfall med väldigt försiktiga handlingar, vilket är lite typiskt för ett lag i nedre delen av tabellen. Detta set slutade som det förra, med 25-22-seger för hemmalaget och Tierp fick åka hem utan poäng.

Nu har Tierp två matcher kvar innan uppehållet och då gäller det att hålla nere servemissarna, få fram sina mottag på ett bättre sätt och våga mer i sitt anfall. Kvaliteter finns så det är bara att träna på och försöka få ut det bästa i matcherna.

Text: Micke Lind, Tierp