Intensivt matchande i slutet av året

Vingåker spelar fyra matcher under 14 dagar i december och två av dem är riktiga nyckelmatcher mot Tierp.

Den intensiva två veckorsperioden inleddes i lördags med en hård femsettare mot Sollentuna som slutade med en knapp förlust. Sen står Tierp för motståndet den 8 december innan det blir resa till Hylte den 11 december och året avslutas med att på nytt möta Tierp hemma den 17e december innan det blir lite julledig fram till 3 januari.

Tierp har efter en lite knackig inledning på säsongen börjat hitta rätt och få spelet att stämma bättre och bättre. Både de nya svenska och utländska spelarna växer mer och mer och samspelet blir allt bättre. Mycket handlar dock om högeranfallaren Nic Dubinsky som står för nästan 40% av lagets gjorda poäng. För Tierp är det viktigt att fler spelare kliver fram och avlastar Dubinsky för att det inte skall bli ett allt för stereotypt anfallsspel. Dubinsky är dock så pass bra att han på egen hand kan bära laget till seger. Nye vänsterspikern Edvard Nordlund från Uppsala har visast kvalitéer i de senaste matcherna och i 3-2 vinsten mot Södertelge stod han för 15 poäng. Centern och spelande tränaren Tom Lyon ser säker att lagets mottagning håller en bra klass så att han själv kan komma med mycket i anfallsspelet och därmed avlasta sina kantspelare.

Vingåker studsade tillbaka på ett bra sätt efter den något svaga insatsen mot Södertelge för en vecka sedan när det blev en klar 3-0 förlust. Nu blev det visserligen förlust igen mot Sollentuna i helgen men denna gången med 3-2 och därmed en viktig poäng. Vingåker vann det första mötet med Tierp på bortaplan med 3-1 och med hemmapubliken i ryggen siktar man självklart på en ny trepoängare och därmed skaffa sig ett bra avstånd ned till Tierp på platsen under och skapa kontakt med lagen ovanför.

– Vi måste hålla en bra servepress och tvinga Tierp till svåra lägen säger Adam Bradbury. Vi hade några för många egna missar mot Sollentuna och där behöver vi bli lite skarpare. Det är jämnt och tajt i dessa matcher och det är små saker som avgör därför är det viktigt att vi tvinga motståndarna att göra bra saker för att de skall göra poäng, avslutar Adam.

Text: Marc Oscarsson, Vingåker