Andra raka för Tierp Volley

Tierp tog sin andra raka vinst när man ställdes mot Södertelge hemma i Centralhallen. Siffrorna skrevs till 22-25, 25-22, 25-21, 21-25 och 15-13 i Tierps favör.

Matchen blev precis så jämn som man kunde vänta sig. Det märktes att det var en fight som gällde massor. Första set blev en kamp mellan två lag som gjorde få misstag. Till slut stod bortalaget som segrare mycket pga att man gjort färre misstag än Tierp.

Set 2 såg nästan exakt likadant ut med skillnad att det nu är Tierp som höll nere dom egna misstagen vilket ledde till att man vann detta set med 25-22.

Matchen fortsatte lika jämnt och lagen följdes åt och bytte poäng med varandra.
Tierp vann det tredje setet och i fjärde hade man en ledning med 21-20. Då gick Dan Groenveld till servlinjen och han stod där setet ut. Södertelge vann setet med 21-25.

Det femte och avgörande setet blev lika tight som dom tidigare och lagen slet hårt på varje boll. Till slut stod Tierp Volley rättvist som segrare och man tog 2 välbehövliga poäng.

Det märktes tydligt att man blir mer och mer samspelt och motståndarna får allt tuffare att göra poäng. Kan man hålla nere servemissarna och spetsa till mottagen lite så bör man klara av att klättra några placeringar i tabellen. Man sprider poängen på ett väldigt bra sätt mellan dom olika positionerna vilket gör det väldigt jobbigt för lagen man möter.

Känslan är att Tierp är ett lag som kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Nu väntar en otroligt tuff uppgift i helgen då man möter seriens kanske bästa lag Linköping på bortaplan. Då är det bara att fortsätta jobba på det man ska så får vi se hur långt det räcker.

Text: Micke Lind, Tierp