Södertelge VBK nära säsongens skräll

Hemmalaget Södertelge var en ynka poäng från att besegra serieledande Hylte/Halmstad i tre raka set. Något som, om det hade skett, hade kunnat betecknas säsongen skräll hittills! Nu blev det inte så – gästerna vände matchen och vann i det femte setet.

Södertelge kom taggade till dagens match efter en fin poäng på bortaplan mot Sollentuna i veckan. Hylte/Halmstad å sin sida kom med en härlig 3-1 seger mot Falkenberg i bagaget och fulla av självförtroende. Kanske hade Hylte/Halmstad tänkt sig komma till tabellsexan Södertelge och ”plocka hem” tre enkla poäng. Men Södertelge visade direkt i inledning av matchen att så inte skulle bli fallet. Första set inleddes stabilt från båda lagen som följdes åt, även om Hylte/Halmstad länge hade ett pars poäng ledning. Denna ledning åt dock Södertelge upp och i slutet av setet var det hemmalaget som spelade bäst och knep setet på sin tredje setboll.

I det andra setet var Södertelge det klart bättre laget, även om Hylte/Halmstad faktiskt tog sig förbi tillfälligt till en 14-12 ledning. Återigen var det dock hemmalaget som spelade bäst mot slutet av setet och gjorde ett ryck från 20-18 till 24-18. Ett ryck som Hylte/Halmstad aldrig lyckades hämta igen. Framför allt var det Södertelges bästa spelare Dan Groenveld som tog många poäng i slutet av setet genom både anfall och block.

Södertelge spelar återigen klart bäst även i inledningen av det tredje setet och har bl.a. ledningen med 6-2 och 10-5. Först vid 19-19 har Hylte/Halmstad tagit sig ikapp. Det blir en riktig nagelbitare där Södertelge har matchboll vid ställningarna 25-24 och 26-25. Men Hylte/Halmstad  räddar båda matchbollarna och vinner sedan setet på sin femte setboll. De två sista poängen tar landslagspassaren Dardan Lushtaku genom egna anfall.

I det fjärde setet orkar inte riktigt Södertelge hänga på Hylte/Halmstad då de gör ett ryck i mitten av setet och setsiffrorna skrivs till 19-25.

I det femte setet följs lagen åt och det är först vid 10-8 ledning för Södertelge som det skiljer mer än 1 poäng. Södertelge behåller sedan sitt två-poängsförsprång till 13-11. Men där vänder Hylte/Halmstad matchen igen och vinner resterande fyra poäng och därmed matchen med 15-13.

På något sätt är båda lagen förmodligen både nöjda och missnöjda med 1 respektive 2 poäng i den här matchen. Södertelge hade kanske inte räknat med att ta poäng mot serieledarna, men när man har två matchbollar och chans på tre poäng svider det så klart lite att ”bara” få med sig en poäng. Hylte/Halmstad å sin sida hade kanske räknat med tre poäng, men lyckades rädda sig till två genom att vägra ge upp trots flera jobbiga underlägen.

Det här var också en match med många heta känslor från båda lagen och en fantastisk hemmapublik som gjorde allt för att hejja fram sitt lag till seger!