Hylte/Halmstad starkast i Hallandsderbyt – igen

Under onsdagen spelades säsongens andra Hallandsderby mellan Falkenberg och Hylte/Halmstad och ännu en gång var det de sistnämnda som gick segrande ur striden. H/H:s segersiffror skrevs till 3-1 (24-26, 25-19, 25-13, 25-15).

Matchen inleddes med att Hylte/Halmstad ligger ett par bollar före Falkenberg och man vid mitten av första set skaffar sig en fempoängsledning. Lite misstag och Falkenberg servar på ordentligt, så mottagningen hos H/H sviktar. Falkenberg är snart förbi och vinner setet. Slutbollarna oerhört jämna.

Därefter är det Falkenberg som öppnar andra set klart starkast, och nu är det de som leder rejält i mitten av setet. Men det är då som H/H som vaknar till. Alla killar börjar få igång sitt spel och sen är det Hylte/Halmstad för nästan hela slanten. Serve och mottagning och Dardan Lushtakus passningar sitter perfekt. Spelarna både läser spelet bäst och vinner finurliga bollar liksom hårda attacker.

Tredje och fjärde set har Falkenberg svårt att hänga med Hylte/Halmstad. FVBK har problem med sin mottagning från bland annat Johan Skooghs oerhört svåra och Viktor Lindbergs knallhårda servar. Alexandro Luna fortsatte samtidigt briljera i anfallet, precis som förra matchen. Hylte/Halmstad vinner med 3-1 och tar täten i Elitserietabellen.

Matthew Young om matchen:
– Jag tror att det var fyra år sedan senast vi vann i Falkhallen, SM-guld 2013. Jag sa häromdagen, att vi får räkna med att Falkenberg går på mer i serven och så blev det. Men vi är det bättre laget och ska egentligen vinna den här matchen med 3–0. I dag var det mottaget som ställde till det för oss i första set – förra gången tappade vi fokus.

Pris till bäste spelare gick till:
Alexandro Luna, Hylte Halmstad VBK
Johan Eriksson, Falkenbergs VBK

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad
Foto: Robin Nylén