Södertelge övertygade mot RIG

Efter en inledande förlust borta mot Habo i elitseriepremiären tog Södertelges herrar en övertygande 3-0 seger hemma mot RIG Falköping under söndagen.

Årets trupp i Södertelge består av en härlig mix av come-backande ”veteraner”, som exempelvis Danny Weemes, blandat med klubbens egna 17-åriga debutant Olle Dahlström. Till detta har det även värvats tre utlandsproffs från Kanada och Australien. Dessutom har flera spelare återvänt från College och andra utbildningar runt om i Sverige.

I dagens match var det inget snack om vilket lag som var bäst. Södertelge tog tidig ledning i samtliga tre set och var aldrig riktigt hotade av de unga killarna från RIG, som dock visade upp ett stabilt baggerspel matchen igenom.
– Som jag sa inledningsvis, så kan vi hålla ner våra egna misstag så kommer nog RIG uppleva det tufft att ta poäng mot oss. Det tyckte jag vi lyckades med idag, kommenterar Södertelges tränare Elin Warner efter matchen.

Spelarna i Södertelge höll inte bara nere sina egna misstag, utan lyckades dessutom ta poäng från alla positioner. Bl.a. mäktade laget med hela tio servess, varav fem från Hampus Randén. Dessutom blev det åtta blockpoäng där den tysk/australiensiska passaren Carsten Möller stod för hälften av dessa. Dagens brantaste anfall stod Danny Weemes för då han fullkomligt dunkade ner bollen två meter ifrån nätet på RIG:s sida.

Resultatet skrevs till 3-0 (25-12, 25-12, 25-16)
Poängbäst Södertelge: Hampus Randén (12) Joachim Sahlin (8) Carsten Möller (8)
Poängbäst RIG Falköping: Fredrik Ljung (6) Marcus Torstensson (5) Oskar von Sydow (5)

Media
Snabb seger i hemmapremiären för SVBK

Bilder från matchen
Foto: Per Eliasson

Text: Södertelge VBK
Foto: Per Eliasson