Nygamla ansikten gör comeback i VVK

Efter att Axel Qvarnström skadat knät i premiären har klubben jobbat hart för att försöka hitta en lösning på den uppkomna situationen. Till söndagens match mot Tierp innebär det att inte mindre än två välkända Vingåkers profiler gör comeback.

Tobias Ericsson och Tarik Basic var båda snabba på att ställa upp för klubben och laget när de fick frågan.

Tierp gick ut hårt med två matcher under premiärhelgen. Man inledde med att besegra RIG Falköping med 3-1 på bortaplan och följde sedan upp med att förlora med samma siffror när svenska mästarna Falkenberg besökte Uppland. Tierp har sin vana trogen hämta tre proffs från Kanada och årets Trio består av passaren Jackson Maris, centern och spelande tränaren Thomas Lyon samt lagets stora poängplockare högerspelaren Nicolas Dubinsky. På de två första matcherna har han stått för drygt 30 % av lagets totala poäng och 40 % av lagets anfallspoäng. Kvar från förra säsongen i startuppställningen är främst liberon Martin Drejare och vänsterspelaren William Lind. I övrigt är det mycket nytt i Tierp. Förre Vingåkerspelaren Matti Sandelin har gjort comeback i Tierp och spelade de två första seten mot Falkenberg och det är inte otänkbart att han står på andra sidan nät när matchen blåses igång på söndag.

Det blir med lite nya förutsättningar som Vingåker styr mot Tierp på söndag för säsongens första bortamatch. Tarik och Tobias kommer in i truppen och det ger tränare Bradbury lite fler valmöjligheter att formera sin startuppställning. Tobias är till viss del redan inne i laget då han under försäsongen var med och spelade en turnering i Södertelge. Tarik har varit med och tränat några gånger under säsongen så även han är redan en del av gruppen. Vingåker bjöd på toppar och dalar i premiären. Försvarsspelet och den härliga inställningen laget visade gladde verkligen och det lovar gott inför fortsättningen. Även om anfallsspelet var ok så saknades det lite i detta moment. Servemottagningen behöver bli lite skarpare för att centrarna skall kunna involveras mer i anfallsspelet och i förlängningen skapa mer utrymme åt kantanfallarna.

– Skall bli väldigt roligt att dra på sig vingåkerströjan igen och hjälpa laget med det som jag kan nu när Axel skadade sig säger Tobias Ericsson om sin återkomst till moderklubben. Det var en självklarhet att säga ja när förfrågan kom i fall jag kunde ställa upp och hjälpa till. Även Tarik Basic var snabb att ställa upp när laget behövde. – Det har ju blivit lite av min grej att göra comeback, säger Tarik Basic på skämt, så det var lätt att säga ja när Adam fråga om jag kunde hoppa in.
– Vi har lyckats göra det bästa av situationen och jag är väldigt glad och stolt över att Tobias och Tarik visar sådant klubbhjärta och ställer upp på så kort varsel säger Adam Bradbury. Tierp har visat i sina inledande matcher att man precis som vi själva har sina toppar och dalar i spelet. Det lag som lyckas bäst att undvika sina dippar tror jag kommer att ta med sig poängen avslutar Adam.

Matchstart: söndagen den 16 oktober, kl. 15:00

Text: Marc Oscarsson, Vingåker