Storseger för Habo Wolley på hemmaplan

Habo Wolley fick bästa möjliga start på säsongen när Södertelge VBK besegrades på hemmaplan med 3-0!

Inför en nästan helfylld läktare i Habo Sporthall blåstes första matchen för säsongen igång. Habo Wolley visade prov på karaktär när man snabbt tog kommandot. Båda lagen följs åt ganska jämnt i första set upp till 13-11 där sedan Habo rycker ifrån med hjälp av bra blockspel och stabila anfall. Setet avsluts med ett av Adnan Hercos många anfallspoäng för dagen och setsiffrorna skrevs till 25-18.

I andra set får Södertelge en bra start och har nu mer utdelning i sitt anfallsspel. Södertelge behåller en liten ledning i nästan hela setet trots bra servetryck från Habo. Efter kämpande lyckas Habo ta sig till ställningen 20-20 där nya grekiska centern Giannis Madouras kliver fram och ger Habo ett mycket viktigt blockpoäng. Med Habo nu i förarsätet slår tillslut ytterligare två nya spelare i truppen, Jakob Molin och Linus Ekstrand, in var sitt poäng och avslutar setet 25-22.

Tredje set spelas ganska jämnt där båda lagen turas om med att ha en liten ledning. Vid ställningen 16-15 drar Habo dock i en ny växel och lyckas knyta till sig fyra poäng i rad. När matchbollen slås in och setsiffrorna skrivs till 25-18 har Adnan Herco tagit hela åtta anfallspoäng i detta set!

– Att vinna med 3-0 i första matchen är givetvis fantastiskt. Det fanns flera frågetecken inför matchen kring hur det skulle gå, i och med att kapten Roy Powell ännu inte är spelklar och att Stefan Stolic är sjuk, säger tränare Alessandro Lodi.

Adnan Herco tog hela 17 poäng i den här matchen, vad säger du om det?
– Adnan var fantastisk! Då han endast har haft möjlighet att träna fyra gånger med laget de senaste två veckorna kunde vi inte veta hur hans form skulle vara, men han är en väldigt bra spelare och det hjälpte mycket att ha honom på planen idag.

Södertelge ledde i största delen av andra set, men ni lyckades vända och vinna. Hur gick det till?
– Allting kan vända väldigt snabbt i volleyboll, på endast en eller två minuter kan hela setbilden ändras. För oss gällde det att göra vår grej och fokusera på vårat för att komma tillbaka. När vi sedan fick chansen att vända kunde vi ta den genom att vara självsäkra, spela vårat spel och visa tålamod. Jag tycker överlag att vi är det bättre laget i denna match, så undviker vi panik och bara gör det vi ska göra så vinner vi, även om vi ligger under stundtals.

Ni har jobbat mycket med serve och servemottagning de senaste veckorna, gav det den utdelningen du hade önskat?
– Absolut, våra server gav oss en stor fördel i denna match men det kan fortfarande bli bättre. Vår servemottagning gick lite upp och ner, men den fungerade ändå genom hela matchen. Vinner man slaget om serve och mottagning, vilket vi gjorde, så vinner man sannolikt också matchen. Det är därför vi har väldigt arbetat mycket med det.

Matchfakta: Habo Wolley – Södertelge VBK: 3-0 (25-18, 25-22, 25-18)

Nästa hemmamatch spelas den 25 oktober mot Falkenberg. Kan Habo Wolley rubba de regerande svenska mästarna? Välkomna till Habo Sporthall för en spännande drabbning!

Text: Elias Carlsson, Habo Wolley