Mästarna numret för stort för Tierp

Tierp lyckades skaka svenska mästarna i första set, sen blev dom för svåra.

Matchen slutade med vinst för Falkenberg när dom gästade Centralhallen i Tierp. Hemmalaget började matchen strålande med ett bra försvarsspel och ett fantasifullt anfallsspel. Man lyckades också sprida poänggörandet på ett förtjänstfullt sätt. Det märktes tydligt att man höjt nivån i spelet från matchen igår. Tierp spelade hem setet med 25-22.

När lagen kom ut i andra set så såg det helt annorlunda ut. Falkenberg spetsade till sina servar och var otroligt bra i sitt blockspel vilket gjorde Tierps anfall mer och mer osäkert. Siffrorna rann iväg till 17-25 i Falkenbergs favör.

– Det känns lite som att vi gjorde vad vi kunde. Vi lyckades med det mesta i första set men när dom fick ordning på sina servar så hade vi inget direkt motvapen säger William Lind och passar på att gratulera Falkenberg till segern.

Matchen fortsatte i samma stil och bortalaget dominerade med sitt serv- och blockspel. Falkenberg vinner rättvist matchen med 3-1.

– En typisk premiärmatch där vi växer in i matchen mer och mer. Vi är väldigt nöjda med att åka hem från Tierp med 3 poäng, säger Sebastian Angel, passare i Falkenberg.

Setsiffrorna blir till slut 25-22, 17-25, 11-25 och 16-25.

Nu är det bara för Tierp att träna på i veckan och försöka hålla sin högsta nivå längre i nästa match då man ställs mot Vingåker på hemmaplan.

Text: Micke Lind, Tierp Volley