Mästarna inleder mot Tierp

Svenska mästarna Falkenberg inleder säsongen med en roadtrip och bortamatch mot Tierp. FVBK-tränaren Patrick Aparicio ger er förutsättningarna.

Försäsongen är en viktig process. Spelarna måste lära känna varandra och formen måste höjas efter några månader på beachen. Men det är MATCH man vill spela och nu är det äntligen dags!

FVBK börjar serien med säsongens längsta resa, Tierp på bortaplan. Det är kanske lika bra att bocka av denna resan direkt istället för att göra det mitt i vintern. Samtidigt vet vi hur svårt det är att vinna uppe i Tierp och nu är det kanske ännu mer ovisst. Hur ser deras lag ut? Hur duktiga är deras nya killar? Hur kommer vårt nya FVBK spela nu när det gäller? Många frågor som kommer svaras unders matchens gång på söndag.

Vi vet att Tierp har värvat tre nya kanadensare: Nic Dubinsky, Jackson Maris och spelande tränare Tom Lyons. Vi har inte så bra koll på dom just nu men Tierp brukar värva starkt så vi räknar med tre högklassiga volleybollspelare som måste stoppas på söndag

FVBK har tränat bra under den senaste månaden som har lett till stigande formkurvor hos alla. Libero Johan Eriksson är i bättre form än någonsin och det är roligt att se nya proffsen Jean Prado Silva och Madison Hayden kommer in i laget mer och mer.

Grabbarna ser fram emot att en tuff utmaning på söndag!

Text: Patrick Aparicio

Tierp – FVBK, söndag 9 oktober kl 15:00, Tierp