Inför: Örebro vs Sollentuna

Örebro och Sollentuna drabbar samman under lördagens elitseriepremiär. Örebrocoachen Matilda Wikander ger er förutsättningarna.

Den långa sommaren är äntligen över och vi får gå in i ännu en elitseriesäsong. Veckan som gått har handlat om förberedelser med allt ifrån elitserieupptakt, tryckning av matchtröjor, finslipning av spel och registrering av spelarkontrakt. Nu dagen innan match är vi så förberedda som vi kan bli (förutom den sista träningen och en god natts sömn) för den stora premiären i morgon på hemmaplan i Idrottshuset kl 15.00 mot Sollentuna.

Sollentuna mötte vi fyra gånger i serien förra året och ytterligare tre gånger i kvartsfinalen och det var många underhållande matcher. Sen dess har det hänt mycket i båda lagen och just därför tror jag att vi även denna gång kommer få se en underhållande match. Sollentuna har tappat några av sina mest erfarna spelare (exempelvis Sofia Täcktor som numera spelar för oss) och har fyllt på laget med både erfarna utländska spelare och egna produkter från ungdomsleden. Just de egna produkterna är Sollentunas stora styrka och det är inte särskilt konstigt att just Sollentuna ofta tar de bästa placeringarna på ungdoms- och junior-sm. I årets lag så tror jag att Anita Nolsjö med sitt stora block kommer vara viktig för laget och likaså Victoria Nordström som trots sin flytt från center- till spiker-position antagligen kommer producera många av deras poäng. Slutligen så har klubben värvat en intressant passare från Italien, Alessandra Roventini, som spelar ett stort spel och kommer vara kul att se på planen.

Vi har också genomgått stora förändringar och kommer självklart påverkas av att vi tappat spelare som Madeleine Eriksson, Anna Rönnbäck, Whitney Turner, Gintaré Mikénaité, Elsa Grell och Sofia Björndahl. Vår förhoppning är såklart att med våra nytillkomna spelare: Iida Murto, Oni Lattin, Sofia Täcktor, Frida Lund och Rebecca Andersson så ska vi fortfarande vara ett lag att räkna med i årets serie. I lördagens match får vi chansen att visa upp laget i seriesammanhang och vi hoppas såklart att så många som möjligt av Örebroarna kommer och stöttar oss på plats. Nytt för i år är att varje match kommer att streamas av GTV och det innebär då att även om Du inte har möjlighet att ta dig till Idrottshuset så kan Du fortfarande följa matchen och heja på oss hemifrån eller på resan eller på jobbet. Länken https://gtvplay.solidtango.com/live/orebro-volley-vs-sollentuna tar Dig till rätt ställe.

I den här första matchen för säsongen så kommer det såklart vara viktigt att hålla nerverna i styr. Alla spelarna kommer såklart vilja göra sitt allra yttersta och kan vi få ihop vårt spel som vi gjort i våra bästa matcher på försäsongen så tror jag att det kommer bli en väldigt rolig match. Sollentuna spelar ett roligt och uppoffrande försvar och därför tror jag vi kommer se en match med långa bolldueller och väldigt mycket kämpa-anda. Välkommen till Idrottshuset!

Text: Matilda Wikander, Örebro