Elitserietränarna: De tar SM-guld 2016/17

Hylte/Halmstad tar dubbla SM-guld säsongen 2016/17. I alla fall om man ska tro elitseriecoachernas guldtips, som avslöjades i samband med dagens upptaktsträff i Falköping.

Under tisdagen var det elitserieupptakt i volleybollens elitserie för både damer och herrar. Lagkaptener, coacher och klubbledningar var på plats för att för presentera sina lag och målsättningar inför säsongen, som drar igång kommande helg, den 8 oktober.

Inför upptakten fick alla coacher tippa vilket lag på dam- respektive herrsidan som vinner SM-guld säsongen 2016/17. Resultatet? Dubbelt Hylte/Halmstad!

På herrsidan tror hälften av tränarna (fem av tio) att H/H lyfter SM-bucklan i april.
– Självklart kul att våra motståndare har respekt för oss, men vi får se hur det går, mycket kan hända. Vi hade ett bra lag förra säsongen också, men lyckades inte riktigt nå hela vägen. Vi har gjort ett gäng spännande värvningar och tror på det här, säger Matthew Young, tränare för Hylte/Halmstad herr.

Värt att notera är att Linköpings VC är solklar tvåa bland guldfavoriterna på herrsidan, blott en röst bakom Hylte/Halmstad. Desto större är då dominansen på damsidan. Där tror hela sex av nio tränare på H/H-guld, medan fjolårssegrarna Engelholm får en enda röst.

– Jag tycker att det är många bra lag i toppen i år. Både EVS, Lindesberg och Örebro ser starka ut och har gjort det bra under försäsongen. Så det blir tufft, men kul att folk tror på oss, säger lagkapten Jonna Wasserfaller.

Lagen till Grand Prix

Utöver att rösta fram guldkandidaterna har var och en av tränarna dessutom fått tippa vilka åtta lag (fyra dam, fyra herr) som tar sig till Grand Prix, den årligen återkommande turneringen som avgörs 7-8 januari i Uppsala.

Med samtliga röster räknade har fyra lag på dam- respektive herrsidan utkristalliserat sig som favoriter.

Damer: Hylte/Halmstad (9/9 röster), Engelholm (9/9), Örebro (8/9), Lindesberg (5/9)
Herrar: Hylte/Halmstad (10/10 röster), Linköping (10/10), Falkenberg (8/10), Örkelljunga (7/10)

Folkets röst

Som en extra krydda avslöjades också folkets guldfavoriter för första gången någonsin. Omröstningen pågick i två veckor och gav följande utslag:

SM-guld damer:
Hylte/Halmstad – 39,7 procent av rösterna
Engelholm – 32 %
Örebro – 11,7 %

SM-guld herrar:
Linköping – 36,7 procent av rösterna
Hylte/Halmstad – 27,1 %
Falkenberg 11,7 %