Efterlängtad Elitseriepremiär 25-26 september

Helgen 25-26 september släpper vi lös elitseriesäsongen 2021/22 med en fullmatad premiäromgång som bjuder på totalt tio matcher.

Efter EM-succén för Sveriges damlandslag råder volleybollfeber i Sverige, bland både nyfrälsta och redan volleysaliga. I lokalpress och sociala medier vittnar föreningar om en tillströmning av nya utövare som hittat till världens bästa idrott.

Och bra passar väl det då en ny säsong i är antågande. Helgen 25-26 september drar seriespelet igång på bred front. I Elitserien, svensk elitvolleybolls finrum, gör sig just nu elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar redo att ta plats i startfältet som ska göra upp om mästartitlarna.

Premiäromgången bjuder på flera intressanta matcher, däribland en repris från vårens heta SM-semifinalserie mellan Sollentunas och Falkenbergs herrlag.

Upplev live och via stream

För den som vill planera sitt volleytittande är det läge att ta fram kalendern – i princip kompletta spelscheman ligger nämligen ute sedan en tid tillbaka. Och planering kan verkligen behövas, för det kommer finnas massvis av elitvolleyboll att njuta av, både via VolleyTV och på plats i hallarna!

Från och med den 29 september slopas nämligen maxtaket för publik, vilket gör att klubbarna åter kan slå upp portarna till arenorna och välkomna åskådare att fylla läktarna. Det efterlängtade beskedet kom under tisdagens pressträff med regeringen och Folkhälsomyndigheten, som presenterade lättnader i de restriktioner som så länge begränsat möjligheterna att uppleva idrott och kultur live.

– Ett viktigt och glädjande besked för både volleybollpubliken och klubbarna. Elitserievolleyboll upplevs bäst live, men det har man inte kunnat göra sedan mars 2020. Vi hoppas att många nu tar chansen att stötta sina lag på plats och fyller arenorna med liv, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Dagar då man inte kan följa elitseriematcher från läktarplats kan man vända sig till VolleyTV, Elitseriens streamingtjänst som kommer fortsätta leverera heltäckande sändningar från hela säsongen, samlat på en och samma webbplats (www.volleytv.se). Mer information och erbjudanden följer kommande vecka.

Komplett säsongsupplägg inklusive nyckeldatum och slutspelsinfo presenteras kommande dagar. Håll utkik här på elitserienvolleyboll.se!

PREMIÄROMGÅNGEN
Dammatcher
2021-09-25
14:00 Gislaved vs IKSU
15:00 Lund vs Örebro
16:00 Linköping vs Sollentuna

2021-09-26
13:00 Engelholm vs IKSU
14:00 Hylte/Halmstad vs Lindesberg

Herrmatcher
2021-09-25
17:30 Lund vs Floby

2021-09-26
16:00 Uppsala vs Habo
16:00 Örkelljunga vs RIG Falköping
16:30 Hylte/Halmstad vs Södertelge
17:00 Falkenberg vs Sollentuna

LÄNKAR
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr